Ο καιρός σήμερα, Τρίτη 16/1/2024

Ο καιρός σήμερα, Τρίτη 16/1/2024

Για σήμερα, Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024, προβλέπονται τοπικές βροχές και παροδικές καταιγίδες στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στο Αιγαίο, οι οποίες σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν κατά κύριο λόγο στην Ανατολική Στερεά, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη. Σε άλλες περιοχές της χώρας, αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα, ενώ οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα των νοτίων περιοχών της χώρας θα είναι σχετικά υψηλές.

Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί ως εξής: στη Δυτική Μακεδονία από -4 έως 12 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 0 έως 13, στη Θεσσαλία από 2 έως 16, στην Ήπειρο από 6 έως 17, στη Δυτική Στερεά από 7 έως 15, στην υπόλοιπη Στερεά από 6 έως 18, στην Πελοπόννησο από 9 έως 18, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 16, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 13 έως 17, στις Κυκλάδες από 14 έως 17, στα Δωδεκάνησα από 13 έως 18 και στην Κρήτη από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο αναμένεται να πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις με ταχύτητα 5 έως 7 μποφόρ, αλλά από το πρωί θα αλλάξουν κατεύθυνση προς τα δυτικά με ταχύτητα 3 έως 5 μποφόρ και από το μεσημέρι θα γίνουν βόρειοι με ταχύτητα 3 έως 5 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις με ταχύτητα 5 έως 7 μποφόρ, αλλά από το μεσημέρι θα γίνουν δυτικοί με ταχύτητα 3 έως 5 μποφόρ, ενώ μετά το απόγευμα θα πνέουν βόρειοι με ταχύτητα έως 4 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο, αναμένεται αρχικά να πνέουν από νότιες διευθύνσεις με ταχύτητα 5 έως 7 μποφόρ, αλλά από το πρωί θα γίνουν δυτικοί με ταχύτητα 4 έως 6 μποφόρ και μετά το απόγευμα θα πνέουν βόρειοι με ταχύτητα 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις με ταχύτητα 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ, αλλά από το πρωί θα στραφούν προς βορειοδυτικές διευθύνσεις με ταχύτητα 2 έως 4 μποφόρ.

Στην περιοχή της Αττικής, αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα, με πιθανότητα τοπικών βροχών και, ενδεχομένως, σποραδικών καταιγίδων, κυρίως κατά το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι αναμένεται να πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις με ταχύτητα 3 έως 5 μποφόρ, αλλά από το πρωί θα αλλάξουν κατεύθυνση προς τα δυτικά με ταχύτητα 2 έως 4 μποφόρ, και μετά το μεσημέρι θα γίνουν βόρειοι έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης, αναμένονται επίσης νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με ταχύτητα έως 3 μποφόρ, αλλά το πρωί θα αλλάξουν προς βόρειες διευθύνσεις με ταχύτητα 2 έως 4 μποφόρ και στα δυτικά με ταχύτητα έως 5 μποφόρ, ενώ μετά το απόγευμα θα πνέουν ανατολικοί έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης αναμένεται να κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version