Νόμος για τα ομόφυλα ζευγάρια: Τελείωσε και το δεύτερο μέρος του σεμιναρίου των βουλευτών της ΝΔ – Πόσοι βουλευτές της ΝΔ δεν θα ψηφίσουν για τα ομόφυλα ζευγάρια

Νόμος για τα ομόφυλα ζευγάρια: Τελείωσε και το δεύτερο μέρος του σεμιναρίου των βουλευτών της ΝΔ - Πόσοι βουλευτές της ΝΔ δεν θα ψηφίσουν για τα ομόφυλα ζευγάρια

Τέλος τα ιδιαίτερα μαθήματα στην Πειραιώς για τα ομόφυλα ζευγάρια. Δεκάδες βουλευτές δεν αλλάζουν γνώμη.

Προσπάθειες γίνονται από χθες στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά την ολοκλήρωση του διήμερου «σεμιναρίου» για τους βουλευτές του κόμματος των γαλάζιων, για το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Ωστόσο, τα μηνύματα που ακούγονται είναι αντιφατικά, καθώς πολλοί συμμετείχαν στις συζητήσεις αλλά διατήρησαν τις αντιρρήσεις τους, ενώ άλλο κράτησαν τα χαρτιά τους κρυφά.

Παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να δώσει το μήνυμα ότι το κλίμα μέσα στη ΝΔ -και στην κοινωνία γενικότερα- αλλάζει, το εσωτερικό παρασκήνιο βρίσκεται σε αναταραχή, με αρκετούς βουλευτές που έχουν έντονες αντιρρήσεις να συνεννοούνται μεταξύ τους για να προτείνουν βελτιώσεις στο υφιστάμενο πλαίσιο για τις σύμβασης συμβίωσης, με στόχο τη νομική κάλυψη των παιδιών που γεννιούνται από ομόφυλα ζευγάρια.

Δεκάδες βουλευτές έστειλαν το μήνυμα ότι θα συμμετάσχουν, αλλά δεν θα αλλάξουν τη θέση τους όσον αφορά το νομοσχέδιο. Και χθες και προχθές, ορισμένοι από τους αντιρρησίες, όπως ο υπουργός Επικρατείας Μ. Βορίδης, ο Ευρ. Στυλιανίδης και άλλοι, απουσίασαν. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Θ. Πλεύρης, που έχει δηλώσει ότι θα ψηφίσει κατά του νομοσχεδίου, παρουσίασε μια σειρά νομικών επιχειρημάτων. Το ίδιο και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου. Επιπλέον, η βουλευτής Θωμαΐς Οικονόμου δήλωσε ότι εξακολουθεί να αντιτίθεται στη υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, ενώ ανησυχίες εξέφρασε και η κ. Μαριλένα Σουκούλη. Από την πλευρά τους, ο κ. Β. Γιόγιακας, ο Στρ. Σιμόπουλος και ο κ. Μ. Χαρακόπουλος εμφανίστηκαν ακλόνητοι και δήλωσαν ότι δεν θα «αλλάξουν άποψη όπως άλλοι».

Στον κυβερνητικό επιτελείο εκτιμούν ότι όταν το νομοσχέδιο έρθει σε ψήφιση τον Φεβρουάριο, θα υποστηρίξουν την κυβερνητική πρωτοβουλία από 90 έως 100 βουλευτές. Η εκτίμηση διαφέρει μεταξύ των βουλευτών που συνομιλούν με την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, όπου ανεβάζουν τον αριθμό των βουλευτών που είτε θα ψηφίσουν κατά είτε θα απέχουν σε περίπου 80.

Οι πιο μετριοπαθείς εκτιμήσεις είναι ότι περίπου 50 βουλευτές είτε θα ψηφίσουν κατά (από 10 έως 20) είτε θα απέχουν. Ωστόσο, πολλοί βουλευτές εξακολουθούν να κρατούν τα χαρτιά τους κρυφά, κάτι που δυσκολεύει την κατανόηση της κατάστασης εντός της γαλάζιας Κ.Ο.”

Exit mobile version