Πέθανε ο παλαίμαχος θρυλικός ποδοσφαιριστής του Άρη Κώστας Παπαϊωάννου

Πέθανε ο παλαίμαχος θρυλικός ποδοσφαιριστής του Άρη Κώστας Παπαϊωάννου

Η κοινότητα του Άρη, αλλά και γενικά του ελληνικού ποδοσφαίρου, πενθεί για τον χαμό του Κώστα Παπαϊωάννου, ο οποίος έχασε τη ζωή του μετά από μάχη που έδινε με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο Παπαϊωάννου, γεννημένος το 1945, άρχισε την επαγγελματική του πορεία στον ΠΑΟΔ αλλά έγινε ευρύτερα γνωστός για τη συνεισφορά του στην ομάδα του Άρη, όπου αγωνίστηκε από το 1967 έως το 1976, γνωρίζοντας μεγάλες επιτυχίες. Ως παίκτης, αγωνίστηκε κυρίως ως αριστερός εξτρέμ ή ως μέσος επιθετικός, σημειώνοντας 79 γκολ σε 258 παιχνίδια με την ομάδα. Τερμάτισε την καριέρα του στον Παναιτωλικό.

Ο Παπαϊωάννου υπήρξε σημαντικό μέλος της ομάδας του Άρη που κέρδισε το Κύπελλο Ελλάδας το 1970, νικώντας τον ΠΑΟΚ στον τελικό. Επιπλέον, έπαιξε στην Εθνική Ελλάδας τρεις φορές και ήταν για αρκετά χρόνια ως πρόεδρος των βετεράνων του Άρη.

Από την ΠΑΕ ΑΡΗΣ εκδόθηκε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται:

«Ένα μεγάλο κεφάλαιο της ποδοσφαιρικής ιστορίας του Άρη δεν είναι πια κοντά μας. Η οικογένεια του Συλλόγου μας θρηνεί την απώλεια του μεγάλου Κώστα Παπαϊωάννου, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών.

Ο εκλιπών συνέδεσε το όνομά του με την μεγάλη ομάδα των δεκαετιών του ’60 και του ’70. Φόρεσε τη φανέλα του Άρη από το 1967 έως το 1976, μετρώντας συνολικά 258 συμμετοχές και πετυχαίνοντας 79 γκολ.

Ο Κώστας Παπαϊωάννου, επίσης, διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Άρη. Η ΠΑΕ Άρης εκφράζει τη βαθιά οδύνη της για την απώλειά του και εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει…»

Exit mobile version