Σοβαρό επεισόδιο στο νοσοκομείο Μεσολογγίου – Εξαγριωμένοι συγγενείς ασθενή επιτέθηκαν σε γιατρό και νοσηλευτές

Σοβαρό επεισόδιο στο νοσοκομείο Μεσολογγίου – Εξαγριωμένοι συγγενείς ασθενή επιτέθηκαν σε γιατρό και νοσηλευτές

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) κατήγγειλε ότι ένα ακόμη περιστατικό βίας συνέβη στο νοσοκομείο Μεσολογγίου, όταν μια ομάδα εξαγριωμένων ατόμων από την κοινότητα των Ρομά επιτέθηκε σε γιατρό εφημερίας και νοσηλευτές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο αντιμετώπισαν επανειλημμένες επιθέσεις και απειλές από μέλη της κοινότητας των Ρομά.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, μια γυναίκα Ρομά εισήχθη στην Παθολογική Κλινική, ακολούθησαν αρκετοί συνοδοί-συγγενείς της, οι οποίοι επιτέθηκαν στον γιατρό της κλινικής, τον προπηλάκισαν και απείλησαν χυδαιότατα το νοσηλευτικό προσωπικό.

Αν και η αστυνομία παρενέβη, δεν συνελήφθη κανένας από τους δράστες.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, αναφέρει:

«Τρώμε συνεχώς ξύλο και μέτρα δεν λαμβάνονται. Οι συνάδελφοι στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου γίνανε για άλλη μια φορά «σάκος του μποξ» για τους Ρομά. Επανειλημμένως έχουμε φάει ξύλο. Την περασμένη Πέμπτη μεσάνυκτα προς Παρασκευή εισήχθη γυναίκα Ρομά στη Παθολογική Κλινική. Ακολούθησαν αρκετοί συνοδοί – συγγενείς της, οι οποίοι επιτέθηκαν στον γιατρό της κλινικής. Τον έδειραν, του έσπασαν τα γυαλιά. Απειλούσαν χυδαιότατα το νοσηλευτικό προσωπικό. Επενέβη η αστυνομία. Δεν συνελήφθη κανείς. Έφυγαν σαν να μη έχει συμβεί τίποτα».

«Ο γιατρός φοβάται τη στοχοποίηση και δεν έκανε μήνυση…..Οι δύο φύλακες του νοσοκομείου τι να έκαναν τη νύχτα; Μπορείς να τα βάλεις με δεκάδες Ρομά οπλισμένους; Θα σκοτωθούν συνάδελφοι εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα για καλύτερη φύλαξη όπως προσλήψεις φυλάκων συμβασιούχων, εκδίωξη των εργολάβων. Επιτέλους να διατεθούν χρήματα να προσληφθεί ικανός αριθμός συμβασιούχων φυλάκων. Η αστυνομία να κάνει συνεχώς περιπολίες γύρω από τα νοσοκομεία και να μην παρεμβαίνει κατόπιν εορτής»

Exit mobile version