Ιερά Σύνοδος: Έκτακτη συνεδρίαση για τα ομόφυλα ζευγάρια

Ιερά Σύνοδος: Έκτακτη συνεδρίαση για τα ομόφυλα ζευγάρια

Την Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2024, στις 9 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερωνύμου.

Η συνεδρίαση αυτή θα λάβει χώρα στο Συνοδικό Μέγαρο της Εκκλησίας στην Αθήνα και θα επικεντρωθεί αποκλειστικά σε ένα και μόνο θέμα συζήτησης: “Εκκλησία και θέσπιση γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου,” όπως ανακοινώθηκε σε σχετική ανακοίνωση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός είχε επισκεφθεί τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στην Αρχιεπισκοπή της Εκκλησίας την περασμένη εβδομάδα. Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης, συζήτησαν την προτεινόμενη νομοθετική ρύθμιση που πρόκειται να υποβληθεί στη Βουλή σχετικά με τον γάμο ομοφύλων ζευγαριών. Δυο ημέρες πριν, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στην ΕΡΤ, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι ο στόχος της κυβέρνησης είναι να εξαλείψει τις διακρίσεις και να εξασφαλίσει την ισότητα.

Ο Αρχιεπίσκοπος, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, επανέλαβε την πάγια θέση της Εκκλησίας, εκφράζοντας την αντίθεσή της Ιεραρχίας στη θέσπιση του γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου και ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ότι για το θέμα αυτό θα συγκαλέσει την Ιεραρχία.

Exit mobile version