Συλλήψεις από την ΕΛΑΣ για τις δολοφονίες των Σκαφτούρου και Ρουμπέτη

Συλλήψεις από την ΕΛΑΣ για τις δολοφονίες των Σκαφτούρου και Ρουμπέτη

Από την αστυνομία ανακοινώθηκε η σύλληψη δύο ατόμων για τις υποθέσεις των φόνων του Γιάννη Σκαφτούρου και του Βασίλη Ρουμπέτη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το Cnn.gr, οι συλληφθέντες φέρονται ως οι εκτελεστές των εγκλημάτων και όχι ως ηθικοί αυτουργοί, ενώ οι αρχές έχουν ταυτοποιήσει και άλλα άτομα που σχετίζονται με την υπόθεση.

Τον Απρίλιο του 2022, ο Γιάννης Σκαφτούρος δολοφονήθηκε από τους δράστες, οι οποίοι τον σκότωσαν με 15 πυροβολισμούς.

Η αστυνομία ολοκλήρωσε την επιχείρηση της το βράδυ της Τετάρτης, 17 Ιανουαρίου, και ορισμένοι πηγές αναφέρουν ότι η πρόσφατη εκτέλεση του Βασίλη Ζαμπούνη στον Νέο Κόσμο διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στον εντοπισμό των εκτελεστών, καθώς αυξήθηκε η πίεση για αποκάλυψη πληροφοριών στον χώρο της νυχτερινής ζωής.

Οι δολοφονίες σχετίζονται με το λαθρεμπόριο, κυρίως τσιγάρων, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Το θύμα, Γιάννης Σκαφτούρος, είχε 55 ετών και ήταν γνωστός ως “θείος Τζο” στον χώρο της ελληνικής μαφίας. Δολοφονήθηκε τον Απρίλιο του 2022 στην εξοχή της Βοιωτίας, όπου είχε το εξοχικό του σπίτι.

Ο Βασίλης Ρουμπέτης δολοφονήθηκε τον Ιούνιο του 2023 στον Πειραιά, μαζί με τον κουμπάρο του. Σημειώνεται ότι στην Πιερία είχε προηγηθεί απόπειρα δολοφονίας κατά του Μαυρόπουλου, ενώ και στις τρεις περιπτώσεις πρόκειται για την ίδια ομάδα δραστών.

Exit mobile version