Ισημερινός: Δολοφονία εισαγγελέα – Ερευνούσε υπόθεση ομηρίας σε τηλεοπτικό πλατό σε απευθείας μετάδοση

Ισημερινός: Δολοφονία εισαγγελέα - Ερευνούσε υπόθεση ομηρίας σε τηλεοπτικό πλατό σε απευθείας μετάδοση

Ένας εισαγγελικός λειτουργός που είχε αναλάβει την έρευνα για την εισβολή ενόπλων σε έναν δημόσιο τηλεοπτικό σταθμό του Ισημερινού και τη σύντομη ομηρία δημοσιογράφων και εργαζομένων δολοφονήθηκε, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η εισαγγελία.

Η εισβολή των οπλισμένων κουκουλοφόρων στο πλατό της τηλεοπτικής εκπομπής σε απευθείας μετάδοση της 9ης Ιανουαρίου προκάλεσε σοκ στη χώρα, που αντιμετωπίζει ένα κύμα βίας συμμοριών που επιδίδονται κυρίως στη διακίνηση ναρκωτικών και έχει κηρυχθεί σε κατάσταση “εσωτερικής ένοπλης σύγκρουσης”.

Κατά την διάρκεια του επεισοδίου, υπήρξαν πυροβολισμοί για μερικά λεπτά, παρότι οι προβολείς έσβησαν και οι κάμερες δεν μετέδιδαν εικόνα, μέχρι την επέμβαση της αστυνομίας.

Κανείς δεν σκοτώθηκε ή τραυματίστηκε, και οι 13 ένοπλοι δράστες συνελήφθησαν από τις αρχές. Τα πρόσωπα των δραστών αποκαλύφθηκαν στον Τύπο λίγες ώρες αργότερα.

Σύμφωνα με την υπηρεσία του, ο εισαγγελέας που δολοφονήθηκε είχε αναλάβει να εξακριβώσει ποια συμμορία διέπραξε την επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό.

Μέσα ενημέρωσης του Ισημερινού μετέδωσαν εικόνες στις οποίες φαίνεται το αυτοκίνητο του εισαγγελικού λειτουργού με πολλά χτυπήματα από σφαίρες στο παράθυρο της πόρτας του οδηγού.

Exit mobile version