Ο καιρός σήμερα, Παρασκευή 19/1/2024

Ο καιρός σήμερα, Παρασκευή 19/1/2024

Για σήμερα, Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου, προβλέπονται νεφώσεις και τοπικές βροχές στα δυτικά, νοτιοδυτικά και βορειοανατολικά τμήματα της ηπειρωτικής Ελλάδας, καθώς και στα νησιά του Ιονίου και του Ανατολικού Αιγαίου. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, θα υπάρχουν διαστήματα με νεφώσεις. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στα κεντρικά και νότια τμήματα θα είναι σχετικά υψηλές. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά ενδέχεται να είναι περιορισμένη τοπικά το πρωί και προς το τέλος της εικοσιτετράωρης περιόδου.

Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί: Στη Δυτική Μακεδονία από 0 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο υπόλοιπο της Μακεδονίας και τη Θράκη από 3 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία από 4 έως 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο από 9 έως 18. Στη Δυτική Στερεά από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην υπόλοιπη Στερεά και την Πελοπόννησο από 7 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου, αναμένονται θερμοκρασίες από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 13 έως 18 βαθμούς, στις Κυκλάδες από 14 έως 18, στα Δωδεκάνησα από 15 έως 18, και στην Κρήτη από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στο Αιγαίο, οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες έως νοτιοδυτικές κατευθύνσεις, με ταχύτητες που θα φτάνουν τα 5 έως 7 μποφόρ, και από το πρωί από 3 έως 5 μποφόρ στα βόρεια και 4 έως 6 μποφόρ στο υπόλοιπο Αιγαίο. Στο Ιόνιο,από νοτιοδυτικές έως δυτικές κατευθύνσεις με ταχύτητες 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική, αναμένονται διαστήματα με νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές έως δυτικές κατευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η ορατότητα ενδέχεται να είναι περιορισμένη τοπικά το πρωί και προς το τέλος της εικοσιτετράωρης περιόδου. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμαίνεται από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, αναμένεται ηλιοφάνεια με προσωρινές νεφώσεις σε ορισμένες περιοχές. Οι άνεμοι θα αλλάζουν κατευθύνσεις και θα φυσούν με ταχύτητες έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα ενδέχεται να είναι περιορισμένη τοπικά το πρωί και προς το τέλος της εικοσιτετράωρης περιόδου. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμαίνεται από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version