Συνέντευξη Μητσοτάκη στο CNN: «Πρέπει να χτίσουμε φράκτες – Σκληρή πολιτική για το μεταναστευτικό»

Συνέντευξη Μητσοτάκη στο CNN: «Πρέπει να χτίσουμε φράκτες - Σκληρή πολιτική για το μεταναστευτικό»

“Είμαι βέβαιος ότι θα επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα για την Ουγγαρία,” τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο θέμα της μετανάστευσης, επισημαίνοντας: “Κερδίσαμε τις εκλογές γιατί καταφέραμε να διαχειριστούμε το ζήτημα της μετανάστευσης μέσω μιας συγκεκριμένης πολιτικής. Προστατεύουμε τα σύνορά μας, αλλά επίσης ανοίγουμε τις πόρτες σε όσους επιθυμούν να έλθουν. Πρέπει να δημιουργήσουμε φράχτες, αλλά χρειαζόμαστε επίσης πύλες, και αυτό είναι κάτι που επιδιώκουμε.”

Σχετικά με τη διαχείριση της μετανάστευσης από την Ελλάδα, ο Πρωθυπουργός τόνισε: “Η Ελλάδα το διαχειρίστηκε πολύ καλύτερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, γι’ αυτό και δεν αποτέλεσε σημαντικό θέμα κατά τις εκλογές μας. Αντιμετωπίσαμε το ζήτημα με σκληρή, αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική.”

Επιπλέον, επεσήμανε ότι “ανοίξαμε νόμιμους δρόμους για όσους επιθυμούν να έλθουν να εργαστούν στην Ευρώπη. Το σημαντικό είναι ποιος λαμβάνει την απόφαση για το ποιος θα έρθει στην Ευρώπη, και δεν είναι οι λαθροδιακινητές που φέρουν την ευθύνη.”

Σχετικά με την ανάγκη αναθεώρησης των διαδικασιών στην ΕΕ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε: “Πρέπει να επανεξετάσουμε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούμε” και πρόσθεσε: “Όταν έχεις 27 χώρες και πρέπει να λάβεις αποφάσεις με ομοφωνία, υπάρχουν δυσκολίες. Ωστόσο, δείτε το Ταμείο Ανάκαμψης, αυτό ήταν μια εξαιρετική στιγμή για την Ευρώπη. Για την Ελλάδα, αποτελεί κρίσιμη συνεισφορά για την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση.”

Exit mobile version