Συνέντευξη Ν. Δένδια: Οι αλλαγές στον χρόνο θητείας – Η Ελλάδα στέλνει φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα

Συνέντευξη Ν. Δένδια: Οι αλλαγές στον χρόνο θητείας - Η Ελλάδα στέλνει φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα

Στη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Action24, ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας αναφέρθηκε στις αλλαγές που θα επέλθουν στον χρόνο θητείας του Έλληνα πολίτη. Οι αλλαγές περιλαμβάνουν:

  1. Χρόνος εκπαίδευσης: Ο χρόνος θητείας θα περιλαμβάνει εκπαίδευση που θα επιτρέπει στον πολίτη να αποκτήσει ικανότητες που του επιτρέπουν να επιβιώσει στο πεδίο της μάχης.
  2. Απόκτηση δεξιοτήτων: Οι θητευόμενοι θα εκπαιδεύονται για να αποκτήσουν συγκεκριμένες δεξιότητες στον στρατό.
  3. Επανεκπαιδεύσεις: Στην αρχή, η επανεκπαίδευση θα είναι εθελοντική. Ωστόσο, αναμένεται η συντριπτική πλειοψηφία να συμφωνήσει να επανεκπαιδευτεί, καθώς κατανοούν τη συνταγματική τους αποστολή. Αυτό θα δημιουργήσει ένα στρατό εφεδρείας που θα είναι έτοιμος να υπηρετήσει την πατρίδα.

Ο Υπουργός Άμυνας επισήμανε ότι το φιλανδικό μοντέλο είναι το μέλλον της θητείας για τον ελληνικό στρατό του 2030.

Επίσης, εξέφρασε την ανησυχία του για τις επιθέσεις που συνεχίζονται στην Ερυθρά Θάλασσα και στην ευρύτερη περιοχή και δήλωσε ότι η ελληνική φρεγάτα θα αποπλεύσει για την Ερυθρά Θάλασσα αφού προηγουμένως θα έχει πλήρως προετοιμασθεί και ο ρόλος της εξαρτάται από τη συνολική διεθνή δύναμη και την κατανομή των ρόλων. Επανέλαβε δε, ότι “δεν είναι μία φρεγάτα που μετέχει σε μια ξένη αποστολή. Είναι μία φρεγάτα που μετέχει στην προστασία των ζωτικών συμφερόντων της πατρίδας μας”.

Exit mobile version