Δήλωση Κουτσούμπα στη Βουλή για ιδιωτικά πανεπιστήμια: «Το νομοσχέδιο δίνει τους μαθητές βορά στους επιχειρηματίες»

Δήλωση Κουτσούμπα στη Βουλή για ιδιωτικά πανεπιστήμια: «Το νομοσχέδιο δίνει τους μαθητές βορά στους επιχειρηματίες»

Σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας που αφορά την ενίσχυση και αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, ο γενικός γραμματέας της ΚΕ και πρόεδρος της Κ.Ο του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, εξέφρασε την άποψη ότι πρόκειται για μια πολιτική που ανήκει στο παρελθόν και περιλαμβάνει μονόπλευρες επιλογές προς όφελος των λίγων.

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι το νομοσχέδιο συνδέει την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση με την σκληρή ανταγωνιστική αγορά εργασίας και τα συμφέροντα των επιχειρηματιών. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι οι νέοι αντιδρούν με τις τρέχουσες κινητοποιήσεις τους, καθώς δεν ανέχονται την προσπάθεια διαγραφής των δικαιωμάτων τους.

Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Η πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν αναβαθμίζει την δημόσια εκπαίδευση αλλά αντίθετα την υποβαθμίζει, την απαξιώνει, παράγει τεράστια ανεργία ενώ σπάτε το ρεκόρ της τζάμπα εργασίας με τη θεσμοθέτηση απλήρωτης πρακτικής άσκησης των 22 ημερών, δίνοντας βορά τους μαθητές από την 3η τάξη των ΕΠΑΛ στους επιχειρηματίες»

Exit mobile version