Πέθανε ο πρώην βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης σε ηλικία 67 ετών

Πέθανε ο πρώην βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης σε ηλικία 67 ετών

Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης, πέθανε σε ηλικία 67 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο. Ο Νίκος Τσούκαλης γεννήθηκε το 1957 στην Πάτρα. Σπούδασε στη Νομική Σχολή της Θεσσαλονίκης και αποφοίτησε το 1981. Ήταν ενεργό μέλος του συλλόγου φοιτητών της Νομικής Σχολής της Θεσσαλονίκης το 1978-1979.

Εργαζόταν ως δικηγόρος και ήταν παντρεμένος με τη δικηγόρο Μιράντα Πολύχρου, με την οποία απέκτησαν έναν γιο, τον Κωνσταντίνο.

Άσκησε το επάγγελμα του δικηγόρου στην Πάτρα από το 1983 μέχρι την εκλογή του ως βουλευτή. Ήταν μέλος διαφόρων πολιτικών κομμάτων κατά τη διάρκεια της καριέρας του και συγκεκριμένα του ΚΚΕ (1974-1978), του ΚΚΕ Εσωτερικού (1983-1986), της ΣΥΝ, και της ΔΗΜΑΡ.

Εξελέγη βουλευτής για πρώτη φορά στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2007. Κατά τη θητεία του ως βουλευτής, υπηρέτησε σε πολλές κοινοβουλευτικές επιτροπές, συμπεριλαμβανομένων της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, της Μόνιμης Ειδικής Επιτροπής Περιφερειών, της Ειδικής Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση του Βατοπεδίου, της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας στην υπόθεση του πρώην Υπουργού Αριστοτέλη Παυλίδη και της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος.

Επανεξελέγη τον Οκτώβριο του 2009.

Exit mobile version