Θεσσαλονίκη: Καταδίκη δικηγόρου για μεσολάβηση σε παράνομες υιοθεσίες

Θεσσαλονίκη: Καταδίκη δικηγόρου για μεσολάβηση σε παράνομες υιοθεσίες

Δικηγόρος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών από το Εφετείο για την εμπλοκή του σε μια σειρά από παράνομες υιοθεσίες στην περιοχή της Βόρειας Ελλάδας. Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο για μεσολάβηση κατ’ εξακολούθηση σε παράνομη υιοθεσία με σκοπό το αθέμιτο όφελος από κοινού, από κερδοσκοπία και κατ’ επάγγελμα.

Το δικαστήριο αναγνώρισε δύο ελαφρυντικά στον κατηγορούμενο, και η ποινή του επιβλήθηκε με αναστολή με τον όρο να δωρίσει 3.000 ευρώ στον οργανισμό “Χαμόγελο του Παιδιού”. Η ίδια καταδίκη είχε επιβληθεί και στο πρωτοδικείο.

Η συγκεκριμένη υπόθεση αφορούσε πέντε ξεχωριστά επεισόδια παράνομων υιοθεσιών, τέσσερις το 2016 και μία το 2014, με τις βιολογικές μητέρες, προερχόμενες από τη Βουλγαρία, να δέχονται πίεση να γεννήσουν στην Ελλάδα και στη συνέχεια να παραχωρούν τα μωρά τους για υιοθεσία έναντι μικρού αντιτίμου.

Η δικογραφία εμπλέκει επίσης και τις βιολογικές μητέρες. Οι τελευταίες διώχθηκαν για πλημμελήματα, αλλά η δίωξη κατά τους έληξε, ενώ για τους υπόλοιπους, κυρίως βουλγαρικής καταγωγής, η διαδικασία ανεστάλη και εξακολουθούν να αναζητούνται.

Ο καταδικασθείς δικηγόρος, του οποίου οι καθαρές αμοιβές από τις παράνομες δραστηριότητες υπερέβησαν τα 32.000 ευρώ, αρνήθηκε τις κατηγορίες κατά την απολογία του. Υποστήριξε ότι τα κατατεθειμένα ποσά στον τραπεζικό του λογαριασμό ήταν προορισμένα για κλινικές, συμβολαιογράφους και άλλους συνεργάτες, και όχι για τον ίδιο προσωπικά.

Exit mobile version