Ισπανία: Τρία ηλικιωμένα αδέλφια βρέθηκαν δολοφονημένα στο σπίτι τους

Ισπανία: Τρία ηλικιωμένα αδέλφια βρέθηκαν δολοφονημένα στο σπίτι τους

Στην Ισπανία, η τραγική υπόθεση της δολοφονίας τριών ηλικιωμένων αδελφών στην κοινότητα Μοράτα δε Ταχούνια, περίπου 30 χιλιόμετρα από τη Μαδρίτη, φαίνεται να έχει συνδέσεις με μια διαδικτυακή απάτη. Οι δύο γυναίκες και ο ανάπηρος αδελφός τους, ηλικίας 70 έως 80 ετών, εντοπίστηκαν νεκροί μέσα στο σπίτι τους την Πέμπτη, μετά από ενημέρωση των γειτόνων που ανησύχησαν επειδή είχαν μέρες να φανούν.

Οι αρχές διερευνούν το περιστατικό ως «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» λόγω σημαντικών χρεών που είχαν συσσωρευτεί από τα θύματα. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των γειτόνων, που αναφέρθηκαν στις εφημερίδες El Pais και El Mundo καθώς και στη δημόσια τηλεόραση, τα θύματα φαίνεται να ενεπλάκησαν σε διαδικτυακή απάτη. Οι δύο γυναίκες φέρεται να είχαν ερωτικές σχέσεις εξ’ αποστάσεως με άτομα που παρουσιάστηκαν ως Αμερικανοί στρατιωτικοί. Ο ένας από τους δύο στη συνέχεια είπε ότι ο άλλος πέθανε και χρειαζόταν χρήματα για να κινήσει τις διαδικασίες ώστε να πάρει η «αρραβωνιαστικιά» του μια κληρονομιά ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Οι δύο αδελφές άρχισαν να ζητούν χρήματα από τους κατοίκους του χωριού και υπερχρεώθηκαν. Όπως είπε ένας γείτονας «Δεν ζητούσαν 20 ή 100 ευρώ αλλά 5.000 ή 6.000» κάθε φορά. «Τους είπαμε ότι ήταν απάτη αλλά εκείνες δεν το πίστευαν, έλεγαν ότι η σχέση τους δεν ήταν ψεύτικη», συμπλήρωσε ένας από τους κατοίκους της κοινότητας στην τηλεόραση.

Exit mobile version