Λ. Αυγενάκης από το Βερολίνο: «Κομματικά υποκινούμενες» οι κινητοποιήσεις των αγροτών στην Ελλάδα

Λ. Αυγενάκης από το Βερολίνο: «Κομματικά υποκινούμενες» οι κινητοποιήσεις των αγροτών στην Ελλάδα

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, χαρακτήρισε «κομματικά υποκινούμενες» τις πρόσφατες επιδιώξεις των Ελλήνων αγροτών για κινητοποιήσεις. Από το Βερολίνο, όπου συμμετείχε στην Παγκόσμια Διάσκεψη Υπουργών Γεωργίας και στο Παγκόσμιο Φόρουμ για τα Τρόφιμα και τη Γεωργία, καθώς και στη διεθνή έκθεση «Πράσινη Εβδομάδα», ο κ. Αυγενάκης τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη προσφέρει στους Έλληνες αγρότες όσα διεκδικούν αυτό τον καιρό οι Γερμανοί συνάδελφοί τους.

Επισήμανε την παροχή περίπου 160 εκατομμυρίων ευρώ σε σχεδόν 290.000 επαγγελματίες αγρότες κατά τα τελευταία δύο χρόνια, τη μείωση του ΦΠΑ για την αγορά αγροτικών μηχανημάτων από 24% σε 13%, την ελάφρυνση κατά 50% της φορολογίας στα κέρδη των αγροτών που συμμετέχουν σε συνεταιριστικές δομές, και την κατάργηση της φορολόγησης των κοινοτικών ενισχύσεων. Ο κ. Αυγενάκης κάλεσε τους Έλληνες αγρότες να συγκρίνουν τις προσπάθειες της Ελλάδας με αυτές που καταβάλλονται στη Γερμανία, δηλώνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη ανταποκριθεί εγκαίρως και αποτελεσματικά στις απαιτήσεις που οι αγρότες στη Γερμανία διεκδικούν σήμερα.

Τους επέστησε την προσοχή να είναι προσεκτικοί με τους εκπροσώπους και τους «εκπροσώπους» αγροτών, οι οποίοι προτρέπουν σε κινητοποιήσεις και να βλέπουν πρώτα ποιοι είναι και ποια είναι η κομματική τους προέλευση. «Όλα αυτά έχουν κομματικό πρόσημο. Είναι υποκινούμενη η όλη προσπάθεια».

Exit mobile version