Νορβηγία: Παραιτήθηκε η υπουργός Ανώτατης Εκπαίδευσης, επειδή στο μεταπτυχιακό της αντέγραψε τις εργασίες άλλων σπουδαστών

Νορβηγία: Παραιτήθηκε η υπουργός Ανώτατης Εκπαίδευσης, επειδή στο μεταπτυχιακό της αντέγραψε τις εργασίες άλλων σπουδαστών

Η υπουργός Ανώτατης Εκπαίδευσης της Νορβηγίας, Σάντρα Μπορτς, υπέβαλε την παραίτησή της έπειτα από αποκαλύψεις ότι αντέγραψε τμήματα της μεταπτυχιακής της εργασίας από έργα άλλων φοιτητών, παραλείποντας μάλιστα να δηλώσει τις πηγές και αναπαράγοντας ακόμα και τα λάθη τους.

Η ίδια, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, παραδέχτηκε το σοβαρό λάθος της, ζητώντας συγγνώμη και τονίζοντας ότι χρησιμοποίησε ξένα κείμενα χωρίς να προβεί σε απαραίτητες παραπομπές.

Το θέμα ήρθε στο φως όταν νορβηγικά μέσα ενημέρωσης και φοιτητές ανακάλυψαν ομοιότητες μεταξύ της μεταπτυχιακής της εργασίας και εκείνων άλλων φοιτητών.

Μάλιστα, σε αποσπάσματα που ανήρτησε στο twitter ένας φοιτητής, φαίνεται ότι η Σάντρα Μπορτς αντέγραψε λέξη προς λέξη μια ολόκληρη παράγραφο, συμπεριλαμβανομένων και των τυπογραφικών λαθών.

Η Σάντρα Μπορτς, μέλος του Κεντρώου Κόμματος της Νορβηγίας, είχε αναλάβει το υπουργείο Ανώτατης Εκπαίδευσης το 2023, μετά από θητεία ως υπουργός Γεωργίας. Το μεταπτυχιακό της εστίασε στους ρυθμιστικούς κανόνες που αφορούν την ασφάλεια στον πετρελαϊκό τομέα.

Exit mobile version