Ρέθυμνο: Bράχος στο Φαράγγι Κουρταλιώτη αποκολλήθηκε και χτύπησε αυτοκίνητο – Έκλεισε ο δρόμος

Ρέθυμνο: Bράχος στο Φαράγγι Κουρταλιώτη αποκολλήθηκε και χτύπησε αυτοκίνητο - Έκλεισε ο δρόμος

Μετά από την αποκόλληση ενός μεγάλου βράχου στον δρόμο του Κουρταλιώτικου Φαραγγιού, που έπεσε πάνω στην πίσω πλευρά ενός ΙΧ οχήματος, η Περιφέρεια Ρεθύμνου αποφάσισε το κλείσιμο του δρόμου. Ευτυχώς, οι δύο επιβάτες του οχήματος βγήκαν αλώβητοι.

Η πτώση του βράχου, που ξεκίνησε από ύψος πάνω από 300 μέτρα, προκάλεσε εκτεταμένη κατολίσθηση, με αποτέλεσμα την κινητοποίηση συνεργείων και μηχανημάτων για την απομάκρυνση των θραυσμάτων και των κυλισμένων πετρών.

Η αυξημένη επικινδυνότητα στον δρόμο, λόγω παρόμοιων πτώσεων βράχων που είχαν συμβεί και στο παρελθόν, Οις τοπικές αρχές θεωρούν ότι η ανεξέλεγκτη βόσκηση αιγοπροβάτων αυξάνει την επικινδυνότητα στην ασφάλεια του δρόμου.

Όπως ανέφεραν οι αρμόδιοι των τεχνικών υπηρεσιών «Η υπηρεσία θα πράξει άμεσα όλες τις νόμιμες ενέργειες, απευθυνόμενη στις συναρμόδιες υπηρεσίες, για την απομάκρυνση όλων των αιγοπροβάτων, ώστε να μην θρηνήσουμε στο μέλλον θύματα… Εφιστούμε στους κατόχους των ζώων την προσοχή τους και τους παρακαλούμε να τα απομακρύνουν τάχιστα. Το Κουρταλιώτικο Φαράγγι θα παραμείνει κλειστό μέχρι το Σάββατο το μεσημέρι για αυτοψία, τόσο των παρειών, όσο και του δρόμου».

Exit mobile version