Τα τρακτέρ ζεσταίνονται και ετοιμάζονται – σε αναβρασμό οι αγρότες

Τα τρακτέρ ζεσταίνονται και ετοιμάζονται - σε αναβρασμό οι αγρότες

Η απόφαση των αγροτών να κατεβάσουν τα τρακτέρ στους δρόμους έχει προκαλέσει ανησυχία και πίεση στο κυβερνητικό επιτελείο. Οι αγρότες της Θεσσαλίας, εξοργισμένοι από τις μειωμένες και λανθασμένες πληρωμές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και την ακρίβεια στα καύσιμα, αλλά και την αδιαφορία του κράτους μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου φθινοπώρου, είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους με δυναμικό τρόπο.

Παρά τις κυβερνητικές υποσχέσεις για άμεση καταβολή των προκαταβολών από τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, πολλοί αγρότες παραμένουν απλήρωτοι και έχουν πάρει αποζημιώσεις μόνο για περιορισμένες καλλιέργειες. Παράλληλα, οι υποσχέσεις για διετή περίοδο χάριτος στο αγροτικό ρεύμα δεν έχουν υλοποιηθεί, καθώς οι πάροχοι συνεχίζουν να διακόπτουν την ηλεκτροδότηση στους πλημμυροπαθείς αγρότες με οφειλές.

Σε αυτό το κλίμα αγανάκτησης και δυσπιστίας προς τις κυβερνητικές ενέργειες, οι αγρότες προετοιμάζονται για δυναμική αντίδραση, ελπίζοντας ότι η κοινωνία, η οποία βιώνει τις συνέπειες της ακρίβειας, θα τους στηρίξει στον αγώνα τους.

Exit mobile version