ΗΠΑ: Ο Ρον ΝτεΣάντις παραιτήθηκε από την υποψηφιότητά του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων – Θα στηρίξει τον Τραμπ

ΗΠΑ: Ο Ρον ΝτεΣάντις παραιτήθηκε από την υποψηφιότητά του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων - Θα στηρίξει τον Τραμπ

Ο κυβερνήτης της Φλόριντας Ρον ΝτεΣάντις, αποφάσισε να διακόψει την εκστρατεία του για την προεδρική υποψηφιότητα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος και δήλωσε ότι θα υποστηρίξει τον Ντόναλντ Τραμπ. Αυτή η εξέλιξη ανακοινώθηκε μέσω ενός βίντεο στην πλατφόρμα Χ.

Πρόσφατες δημοσκοπήσεις επιβεβαίωσαν την ενίσχυση της θέσης του Τραμπ μεταξύ των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων στο Νιου Χαμσάιρ, με τον πρώην πρόεδρο να προηγείται με 50%, ακολουθούμενος από τη Νίκι Χέιλι με 39%.

Ο ΝτεΣάντις, ο οποίος θεωρούνταν από πολλούς ο πιθανότερος να διαδεχθεί τον Τραμπ ως πρόεδρος των Ρεπουμπλικάνων, είδε την εκστρατεία του να υποχωρεί λόγω λαθών στρατηγικής και λόγω της έντονης υποστήριξης της βάσης του κόμματος προς τον Τραμπ. Η αποχώρησή του από την προεκλογική κούρσα αφήνει τη Χέιλι ως την μόνη αντίπαλο στον αγώνα για το χρίσμα, παρόλο που και αυτή φαίνεται να μην έχει σοβαρές πιθανότητες να επικρατήσει.

Ο τελικός νικητής θα αντιμετωπίσει τον Τζο Μπάιντεν, τον πιθανότερο υποψήφιο του Δημοκρατικού κόμματος, στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Exit mobile version