Περού: Επίθεση δύο γυναικών κατά της προέδρου Μπουλουάρτε σε εκδήλωση στην πόλη Αγιακούτσο των Άνδεων

Περού: Επίθεση δύο γυναικών κατά της προέδρου Μπουλουάρτε σε εκδήλωση στην πόλη Αγιακούτσο των Άνδεων

Η πρόεδρος του Περού, Ντίνα Μπολουάρτε, δέχθηκε επίθεση από δύο γυναίκες κατά τη διάρκεια επίσημης εκδήλωσης στην πόλη Αγιακούτσο των Άνδεων. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε κατά την τοποθέτηση του θεμέλιου λίθου ενός δρόμου που θα συνδέσει την Τσιάρα με την Αγιακούτσο, περίπου 570 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Λίμας, όπου τον Δεκέμβριο του 2022 είχαν σκοτωθεί δέκα άνθρωποι σε διαδηλώσεις εναντίον της κυβέρνησής της.

Οι εικόνες της επίθεσης μεταδόθηκαν απευθείας στην τηλεόραση, όπου μια από τις γυναίκες φαίνεται να τραβά τα μαλλιά της προέδρου. Μία από τις δράστιδες, η οποία συνελήφθη από την αστυνομία, φέρεται να είπε: «Σκότωσαν τον άνδρα μου, πώς να παραμείνω ψύχραιμη;».

Η επίθεση καταδικάστηκε από τον επικεφαλής του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης της κυρίας Μπολουάρτε, Αλμπέρτο Οτάρολα, ο οποίος τη χαρακτήρισε «εξαιρετικά σοβαρή» και ότι «έθεσε σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα της αρχηγού του κράτους».

Η επίσκεψη της προέδρου στην Αγιακούτσο ήταν η πρώτη της μετά τις μαζικές διαδηλώσεις εναντίον της κυβέρνησής της σε όλη τη χώρα, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον πενήντα άνθρωποι σύμφωνα με τη Διαμερικανική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Exit mobile version