Αθήνα: Σύλληψη δύο αστυνομικών για εκβίαση και δωροληψία

Αθήνα: Σύλληψη δύο αστυνομικών για εκβίαση και δωροληψία

Δύο αστυνομικοί, που υπηρετούν σε Υπηρεσία της Αττικής, συνελήφθησαν το πρωί της Κυριακής (21/1) από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας για εκβίαση, δωροληψία, κατάχρηση εξουσίας, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, παράβαση καθήκοντος, και παραβάσεις σχετικές με όπλα και ναρκωτικά.

Αφετηρία για την έρευνα αποτέλεσε καταγγελία για έναν από τους αστυνομικούς για λήψη χρημάτων από ιδιοκτήτες καταστημάτων και εργαζομένους σε οικοδομές για μην διενεργήσει ελέγχους. Η εν λόγω καταγγελία οδήγησε σε προκαταρκτική εξέταση και στη χρήση ειδικών ανακριτικών μεθόδων, από όπου αποκαλύφθηκε ότι ο πρώτος αστυνομικός ενεπλάκη σε εκβιασμούς και δωροληψία, απαιτώντας χρήματα από καταστηματάρχες και εργαζόμενους σε οικοδομές και παραβιάζοντας υπηρεσιακό απόρρητο, ενημερώνοντας για επικείμενους ελέγχους. Ο δεύτερος αστυνομικός, ενώ βρισκόταν σε υπηρεσία, απαιτούσε χρηματικά ποσά από οικοδόμους και ιδιοκτήτες κτισμάτων, απειλώντας με σύλληψη εάν δεν πληρώνονταν.

Κατά την έρευνα στις κατοικίες των συλληφθέντων, κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων χρηματικό ποσό, κινητά τηλέφωνα, κυνηγετικά όπλα, φυσίγγια, κυνηγετικό μαχαίρι και ακατέργαστη κάνναβη. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή για περαιτέρω διαδικασίες.

Exit mobile version