Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος: Συνεδριάζει σήμερα για τον γάμο ομοφύλων

Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος: Συνεδριάζει σήμερα για τον γάμο ομοφύλων

Η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας συνεδριάζει σήμερα εκτάκτως για να συζητήσει το νομοσχέδιο που αφορά την ισότητα στο γάμο, με ειδική αναφορά στον γάμο ομόφυλων ζευγαριών. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, αν και εξέφρασε την διαφωνία του για το συγκεκριμένο θέμα, προσπάθησε να διατηρήσει μια πιο μετριοπαθή στάση.

Ωστόσο, πολλοί Μητροπολίτες όπως ο Πειραιώς Σεραφείμ, ο Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος, ο Φθιώτιδας Συμεών, ο Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος, και ο Κέρκυρας Νεκτάριος, έχουν ήδη εκφράσει έντονες αντιδράσεις, φτάνοντας μέχρι το σημείο να προαναγγέλλουν λαοσυνάξεις.

Η κατάσταση αυτή δημιουργεί ένταση και ανησυχία στην κυβέρνηση και σε πολιτικά κύκλους, καθώς περιμένουν την απόφαση της Ιεράς Συνόδου με αγωνία, ελπίζοντας ότι δεν θα πρόκειται για μια κήρυξη “ιερού πολέμου” και δεν θα περιλαμβάνει σχέδια για συλλαλητήρια ή συλλογή υπογραφών για δημοψήφισμα.

Παρόλα αυτά, ακόμη και αν η απόφαση της Ιεράς Συνόδου είναι σχετικά ήπια, δεν δεσμεύει τους Μητροπολίτες, οι οποίοι διατηρούν το δικαίωμα να λαμβάνουν αποφάσεις ανάλογα με τις πεποιθήσεις τους στις εκάστοτε Μητροπόλεις και ναούς της αρμοδιότητάς τους.

Exit mobile version