Ρωσία: Μεγάλη πυρκαγιά σε σταθμό φυσικού αερίου στην Αγία Πετρούπολη που προκλήθηκε από έκρηξη

Ρωσία: Μεγάλη πυρκαγιά σε σταθμό φυσικού αερίου στην Αγία Πετρούπολη που προκλήθηκε από έκρηξη

Μεγάλη έκρηξη, και στη συνέχεια πυρκαγιά, σημειώθηκε σε τερματικό σταθμό φυσικού αερίου κοντά στην Αγία Πετρούπολη στη Ρωσία, όπως μεταδίδουν αξιωματούχοι την Κυριακή (21/01). Το BBC έκανε λόγο για ανεξέλεγκτη πυρκαγιά, αν και δεν έχουν αναφερθεί τραυματίες. Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν ασαφή, ενώ τα τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι παρατηρήθηκαν drones στην περιοχή.

Ο περιφερειακός κυβερνήτης Αλεξάντερ Ντροζντένκο ανακοίνωσε την ενεργοποίηση καθεστώτος υψηλού συναγερμού μετά το συμβάν στον τερματικό σταθμό της εταιρείας Novatek στην περιοχή Ουστ-Λούγκα, στον Κόλπο της Φινλανδίας.

Κάτοικοι της περιοχής, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Shot, ανέφεραν πως άκουσαν τον ήχο ενός drone και στη συνέχεια ακολούθησαν εκρήξεις κοντά στα σύνορα της Ρωσίας με την Εσθονία. Η Fontanka, ειδησεογραφικό πρακτορείο με έδρα την Αγία Πετρούπολη με έδρα την Αγία Πετρούπολη, επισημαίνει ότι παρατηρήθηκαν τουλάχιστον δύο drones να κινούνται προς την πόλη πριν από το ξέσπασμα της φωτιάς. Παράλληλα, υπήρχαν τρία μεγάλα διεθνή δεξαμενόπλοια κοντά στη φωτιά, χωρίς όμως να έχουν αναφερθεί ζημιές σε αυτά.

Exit mobile version