Θ. Ρουσόπουλος: Εξελέγη πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης

Θ. Ρουσόπουλος: Εξελέγη πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης

Ο Θοδωρής Ρουσόπουλος, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, εξελέγη πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ευρώπης και έγινε ο 35ος πρόεδρος του οργανισμού από το 1949 και ο πρώτος Έλληνας που αναλαμβάνει αυτό το ρόλο.

Ο κ. Ρουσόπουλος, ο οποίος θα εκτελέσει τα καθήκοντά του για ένα έτος με δυνατότητα μιας ανανέωσης, εκλέχτηκε ομόφωνα από την συνέλευση στο Στρασβούργο, με τη στήριξη και των πέντε μεγάλων κομμάτων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης, δηλαδή : Ομάδα Σοσιαλιστών/Δημοκρατών και Πρασίνων (SOC), Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPP/CD), Ομάδα Ευρωπαίων Συντηρητικών & Δημοκρατική Συμμαχία (EC/DA), Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE) και Ομάδα της Ενιαίας Ευρωπαϊκής Αριστεράς (UEL).

Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση αποτελεί το κοινοβουλευτικό σκέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης, έναν οργανισμό με κέντρο το Στρασβούργο που επικεντρώνεται στην προάσπιση των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, τη Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου. Ιδρύθηκε πριν από 75 χρόνια και αποτελείται από 612 βουλευτές από 46 χώρες-μέλη, εκπροσωπώντας πάνω από 675 εκατομμύρια πολίτες της Ευρώπης.

Exit mobile version