Μητσοτάκης για επιστολική ψήφο στις εθνικές εκλογές:  Η τροπολογία θα επανακατατεθεί μετά τις ευρωεκλογές

Μητσοτάκης για επιστολική ψήφο στις εθνικές εκλογές:  Η τροπολογία θα επανακατατεθεί μετά τις ευρωεκλογές

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης προτρέπει τα κόμματα της αντιπολίτευσης, και ιδιαίτερα τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, να στηρίξουν το νομοσχέδιο που αφορά την εισαγωγή της επιστολικής ψήφου στις Ευρωεκλογές, ακόμη και αν διαφωνούν με την τροπολογία που κατέθεσε η υπουργός Εσωτερικών Ν. Κεραμέως. Όπως είπε: «Ας υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο για την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου στις Ευρωεκλογές και ας καταψηφίσουν την τροπολογία».

Η τροπολογία αυτή προκάλεσε έκπληξη και οργή στα κόμματα της αντιπολίτευσης, καθώς επιτρέπει την εφαρμογή της επιστολικής ψήφου και στις εθνικές εκλογές, αντίθετα με την αρχική συμφωνία βάσει της οποίας είχε επιτευχθεί σχετική συναίνεση για τις ευρωεκλογές.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι το νομοσχέδιο αποτελεί ένα σημαντικό βήμα και επιβεβαίωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να επαναφέρει την τροπολογία μετά τις Ευρωεκλογές. Προέβη στη δήλωση ότι η επαναφορά της τροπολογίας θα αποτελέσει τον καταλύτη που θα αποκαλύψει ποια πολιτικά στελέχη επιθυμούν πραγματικά να δώσουν στους Έλληνες του εξωτερικού τη δυνατότητα να ψηφίσουν. Βέβαια, για την εφαρμογή της θα απαιτηθεί αυξημένη πλειοψηφία 200 ψήφων.

Exit mobile version