Μητσοτάκης για το «όχι» της Εκκλησίας στον γάμο ομόφυλων ζευγαριών: Είναι θέμα της Πολιτείας, όχι θεολογικό

Μητσοτάκης για το «όχι» της Εκκλησίας στον γάμο ομόφυλων ζευγαριών: Είναι θέμα της Πολιτείας, όχι θεολογικό

Σε απάντηση στην κατηγορηματική αντίθεση της Εκκλησίας στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επεσήμανε ότι «Δεν επιτρέπεται να υπάρχουν παιδιά ενός κατώτερου θεού», Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε τον απόλυτο σεβασμό του προς τις απόψεις της Εκκλησίας, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι οι εν λόγω επιλογές ανήκουν στο πεδίο της πολιτείας και όχι σε αυτό των θεολογικών πεποιθήσεων. Επισήμανε επιπλέον, ότι στο παρελθόν έχουν υπάρξει διαφωνίες μεταξύ κράτους και Εκκλησίας, όπως στην περίπτωση της αποτέφρωσης νεκρών, χωρίς αυτές να προκαλέσουν ζημιά στην κοινωνία.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε το σχέδιο νόμου ως έναν σημαντικό σταθμό για την εξασφάλιση της ισοτιμίας όλων των πολιτών, με έμφαση στην προστασία των παιδιών ομόφυλων ζευγαριών, τα οποία οφείλουν να απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα με τα υπόλοιπα παιδιά. Εξέφρασε μάλιστα την ικανοποίησή του επειδή η συζήτηση για το νομοσχέδιο διεξήχθη με νηφαλιότητα τόσο στη Νέα Δημοκρατία όσο και στα λοιπά πολιτικά κόμματα.

Σημείωσε ότι η παράταξή του ενσωματώνει την παράδοση στην εξέλιξη και ότι ήταν ουσιώδες πως διασαφηνίστηκαν στον διάλογο τα σημεία που το νομοσχέδιο δεν καλύπτει. Συγκεκριμένα, διευκρίνισε ότι το σχέδιο νόμου δεν προβλέπει επέκταση της παρένθετης κύησης, ενώ προσθέτει δικαιώματα σε κάποιους χωρίς να αφαιρεί από τους υπόλοιπους.

Exit mobile version