Ρωσία: Καταρρίφθηκε μεταγωγικό αεροσκάφος – Νεκροί και οι 74 επιβαίνοντες – Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι “Το Κίεβο κατέρριψε το αεροσκάφος”

Ρωσία: Καταρρίφθηκε μεταγωγικό αεροσκάφος – Νεκροί και οι 74 επιβαίνοντες - Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι “Το Κίεβο κατέρριψε το αεροσκάφος”

Το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι το μεταφορικό αεροσκάφος Ilyushin-76, που συνετρίβη χθες στην περιοχή Μπέλγκοροντ, καταρρίφθηκε από την Ουκρανία, αποκαλώντας το συμβάν «βάρβαρη πράξη».

Από την πλευρά του, ο κυβερνήτης της περιφέρειας Μπέλγκοροντ, Βιάτσεσλαβ Γκλαντκόφ, μετέδωσε μέσω Telegram ότι όλοι οι επιβαίνοντες στο αεροσκάφος έχουν χάσει τη ζωή τους. Παράλληλα, το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι στο μεταφορικό βρίσκονταν 74 άτομα, μεταξύ των οποίων 65 Ουκρανοί αιχμάλωτοι στρατιώτες που προορίζονταν για ανταλλαγή αιχμαλώτων, καθώς και 6 μέλη του πληρώματος και 3 συνοδοί.

Το Υπουργείο διευκρίνισε επίσης ότι το ατύχημα συνέβη περίπου στις 11:00 π.μ. ώρα Μόσχας (10:00 π.μ. ώρα Ελλάδας) στην εν λόγω περιοχή.

Exit mobile version