Ο καιρός σήμερα, Κυριακή 28/1/2024

Ο καιρός σήμερα, Κυριακή 28/1/2024

Σήμερα, Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024, έρχεται σημαντική αλλαγή στο σκηνικό του καιρού σε όλη την Ελλάδα, με τοπικές βροχές, καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη, παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ισχυρούς ανέμους που μπορεί να φτάσουν τα επτά μποφόρ. Παράλληλα, προβλέπεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, αναμένεται πυκνή νέφωση στη βορειοανατολική χώρα, στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, καθώς και στο Αιγαίο. Θα υπάρξουν τοπικές βροχές σε περιοχές όπως η Χαλκιδική, τα ανατολικά ηπειρωτικά, η Πελοπόννησος, οι Σποράδες, η Εύβοια, οι Κυκλάδες και η Κρήτη. Ειδικά στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη, οι καταιγίδες θα είναι παροδικά έντονες. Στα ορεινά των παραπάνω περιοχών αναμένονται χιονοπτώσεις.

Επίσης, είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιρα καιρικά φαινόμενα στη Θράκη και σε νησιωτικά τμήματα του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, ενώ σε αρκετές περιοχές θα υπάρχουν διαστήματα χωρίς φαινόμενα. Κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα παρατηρηθεί παγετός κατά τη νύχτα και το πρωί.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -8 έως 6 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, -4 έως 11 στη Βόρεια Ελλάδα, -1 έως 13 στην Ήπειρο, -4 έως 11 στη Θεσσαλία, 0 έως 13-14 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, 5 έως 13 στα Επτάνησα, 4 έως 10 στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και 7 έως 13-15 στις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη.

Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί, εντάσεων 5-6 μποφόρ και σε κάποια τμήματα θα φτάσουν τα 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο, αρχικά θα πνέουν άνεμοι βορείων διευθύνσεων με εντάσεις έως 5 μποφόρ, ενώ το βράδυ θα επικρατήσουν άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων με ίδιες εντάσεις.

Στην Αττική αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές, κυρίως στα βόρεια και ανατολικά, και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά, κυρίως στην Πάρνηθα. Οι βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι θα φτάνουν τα 5 μποφόρ και βαθμιαία στα ανατολικά θα ενισχυθούν στα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 10 βαθμούς, με περαιτέρω πτώση από το απόγευμα.

Στη Θεσσαλονίκη, προβλέπονται λίγες νεφώσεις με σημαντική ψύχρα τη νύχτα και νωρίς το πρωί. Οι βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι θα έχουν εντάσεις 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 9-10 βαθμούς, με τις ελάχιστες να είναι 2-4 βαθμούς χαμηλότερες στα περιφερειακά τμήματα της πόλης.

Exit mobile version