Κυβερνητική σύσκεψη για τους αγρότες: «Δεν επιδιώκουμε την ένταση και ακούμε τα αιτήματα»

Κυβερνητική σύσκεψη για τους αγρότες: «Δεν επιδιώκουμε την ένταση και ακούμε τα αιτήματα»

Στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη, διεξήχθη τη Δευτέρα (29/01) μία σημαντική σύσκεψη, με στόχο την αξιολόγηση και την εξέταση της κατάστασης αναφορικά με τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των αγροτών. Η σύσκεψη, η οποία διήρκησε περίπου 1.30 ώρα, εστίασε στην επισκόπηση των παρεμβάσεων και των μέτρων της κυβέρνησης που αφορούν στους πληγέντες από τις σχετικές υπουργικές αρχές.

Κυβερνητικές πηγές τόνισαν «Δεν επιδιώκουμε την ένταση και ακούμε τα αιτήματα. Η καταβολή των αποζημιώσεων συνεχίζεται κανονικά».

Η σύσκεψη δεν περιορίστηκε μόνο στα ζητήματα αγροτικής ανάπτυξης, αλλά περιελάμβανε και μία συνολική επισκόπηση άλλων σημαντικών θεμάτων, όπως το κόστος παραγωγής, το ενεργειακό κόστος, θέματα υποδομών και κρατικής αρωγής.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, οι υφυπουργοί Χρήστος Τριαντόπουλος, Θ. Λιβάνιος και Ν. Ταχιάος, οι οποίοι εξέτασαν και ανέλυσαν τις διάφορες πτυχές της τρέχουσας κατάστασης και των αντιμετωπίσεων τους.

Exit mobile version