Ο καιρός σήμερα, Δευτέρα 29/1/2024

Ο καιρός σήμερα, Δευτέρα 29/1/2024

Σήμερα, Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα πεδινά ηπειρωτικά, στην Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Στην Εύβοια και την Κρήτη αναμένονται σποραδικές καταιγίδες. Σημαντικές χιονοπτώσεις αναμένονται κατά περιόδους σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Ανατολικής Θεσσαλίας, της Κεντρικής και Ανατολικής Στερεάς, της Βόρειας και Ανατολικής Πελοποννήσου και της Εύβοιας, στα ορεινά των Σποράδων και στα ορεινά της Κρήτης. Παροδικές χιονοπτώσεις αναμένονται επίσης σε τμήματα της Μαγνησίας, της Βόρειας Εύβοιας, της Φθιώτιδας και της Βοιωτίας.

Το βράδυ αναμένεται επιδείνωση του καιρού, με τα φαινόμενα να εντείνονται τοπικά, ενώ χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν περιοχές της ανατολικής χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο, τα ορεινότερα τμήματα των Κυκλάδων και ημιορεινά τμήματα της Κρήτης.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από τους -8 έως τους 4 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από τους -4 έως τους 8 βαθμούς στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα, από τους -2 έως τους 11 βαθμούς στην Ήπειρο, από τους -3 έως τους 9 βαθμούς στη Θεσσαλία, από τους 0 έως τους 9 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, από τους 2 έως τους 10-11 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από τους 4 έως τους 12 βαθμούς στα Επτάνησα, από τους 3 έως τους 8 βαθμούς στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και στις Σποράδες, και από τους 6 έως τους 10-12 βαθμούς στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη.

Στο Αιγαίο θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι με εντάσεις 6-7 μποφόρ και τοπικά 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως στα βόρεια και δυτικά ορεινά και ημιορεινά τμήματα. Το βράδυ τα φαινόμενα θα γενικευτούν και θα ενταθούν, με χιονόπτωση να εκδηλώνεται και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, κυρίως στα βόρεια και δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, με εντάσεις 4-5 μποφόρ και στα ανατολικά 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 8 βαθμούς, με περαιτέρω πτώση τη νύχτα προς Τρίτη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια με αρκετό κρύο τη νύχτα και νωρίς το πρωί. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί, με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από  2 έως 8 βαθμούς, όμως περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2-4 βαθμούς χαμηλότερες.

Exit mobile version