Νίγηρας: Αιματηρή επίθεση τζιχαντιστών εναντίον χωριού – 22 νεκροί

Νίγηρας: Αιματηρή επίθεση τζιχαντιστών εναντίον χωριού - 22 νεκροί

Σύμφωνα με πηγές του Γαλλικού Πρακτορείου, τουλάχιστον 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε μια βίαιη επίθεση, που πιστεύεται ότι διαπράχθηκε από τζιχαντιστές, σε χωριό του νομού Τιλαμπερί στον δυτικό Νίγηρα, κοντά στα σύνορα με το Μάλι.

Τοπικός αιρετός αναφέρει ότι μεταξύ των θυμάτων βρίσκονται και μέλη παραστρατιωτικών δυνάμεων στην επίθεση που σημειώθηκε στο χωριό Μοτογκατά. Ένας κάτοικος γειτονικής κοινότητας επιβεβαίωσε επίσης το περιστατικό και τον απολογισμό των θυμάτων.

Οι δράστες της επίθεσης φέρεται να έφτασαν στο χωριό με περίπου είκοσι μοτοσικλέτες γύρω στις 16:00 τοπική ώρα, αρχίζοντας αμέσως να πυροβολούν αδιακρίτως.

Το χωριό Μοτογκατά βρίσκεται στο νοτιοδυτικό μέρος της κοινότητας Τοντικιουιντί, κοντά στην πόλη Ουαλάμ, και απέχει περίπου εκατό χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Νιαμέ.

Η περιοχή Τιλαμπερί, με έκταση 100.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, ανήκει στη λεγόμενη ζώνη των «τριεθνών συνόρων» του Νίγηρα, της Μπουρκίνα Φάσο και του Μαλί, και θεωρείται βάση δράσης τζιχαντιστικών οργανώσεων που είναι πιστές είτε στην αλ Κάιντα ή στο Ισλαμικό Κράτος. Η περιοχή βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης από το 2017.

Exit mobile version