Ο καιρός σήμερα, Τρίτη 30/1/2024

Ο καιρός σήμερα, Τρίτη 30/1/2024

Σήμερα, Τρίτης 30 Ιανουαρίου 2024, θα εκδηλωθούν βροχοπτώσεις στη Θεσσαλία, Κεντρική και Ανατολική Στερεά, Πελοπόννησο, Εύβοια, Αιγαίο και Κρήτη. Αναμένονται καταιγίδες κυρίως σε Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και Κρήτη. Παράλληλα, θα σημειωθούν χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας, Κεντρικής και Ανατολικής Στερεάς, Πελοποννήσου, Εύβοιας, καθώς και στην Κρήτη. Προβλέπεται ότι χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στη Θεσσαλία, Στερεά και Πελοπόννησο. Σε Χαλκιδική και Θράκη είναι πιθανές τοπικές βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις.

Η θερμοκρασία, στη Δυτική Μακεδονία θα κυμαίνεται από -6 έως 5 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία από -4 έως 9 βαθμούς, στη Θράκη από -1 έως 7 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 0 έως 9 βαθμούς, στην Ήπειρο από -2 έως 4 βαθμούς, στη Δυτική Στερεά από -1 έως 9 βαθμούς, στην υπόλοιπη Στερεά από 0 έως 7 βαθμούς, στην Πελοπόννησο από -1 έως 10 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 1 έως 11 βαθμούς, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 3 έως 8 βαθμούς, στις Κυκλάδες από 5 έως 8 βαθμούς, στα Δωδεκάνησα από 5 έως 11 βαθμούς και στην Κρήτη από 6 έως 9 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα είναι βόρειοι με εντάσεις 6 έως 8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν ανατολικοί με εντάσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, με προσωρινή στροφή σε βόρειους στο Κεντρικό και Βόρειο Ιόνιο με τις ίδιες εντάσεις.

Στην Αττική αναμένονται βροχές με καταιγίδες κυρίως στα βόρεια και ανατολικά τμήματα, χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά και πρόσκαιρα και σε χαμηλότερα υψόμετρα. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι 4 έως 5 μποφόρ και στα ανατολικά 6 έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 7 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχουν πρόσκαιρες, τοπικές νεφώσεις με βόρειους ανέμους 2 έως 4 μποφόρ και θερμοκρασία από 0 έως 8 βαθμούς.

Exit mobile version