Άρειος Πάγος: Αντισυνταγματική η απαλλαγή του Π. Ψωμιάδη για τις «μαϊμού» προσλήψεις

Άρειος Πάγος: Αντισυνταγματική η απαλλαγή του Π. Ψωμιάδη για τις «μαϊμού» προσλήψεις

Ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αχιλλέας Ζήσης, κατέθεσε έφεση στην υπόθεση του πρώην Περιφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη και του αδελφού του. Οι δύο είχαν απαλλαγεί σε υπόθεση που σχετίζεται με ένα σκάνδαλο για προσλήψεις – φάντασμα στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης κατά την περίοδο 2007-2010.

Ταυτόχρονα, ο ανώτατος δικαστικός αξιωματούχος, που διενεργεί επίσης την έρευνα σχετικά με την υπόθεση υποκλοπών, κρίνει τον Νόμο 4035/2020, που είχε εγκριθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ως αντισυνταγματικό, χαρακτηρίζοντας τον μάλιστα «κρυφοαμνηστία» για τους εκλεγμένους αξιωματούχους!

Ο Νόμος 4735/2020, που εισήγαγε ο τότε Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, οδήγησε στην αθώωση των αδελφών Ψωμιάδη από κακουργηματικές κατηγορίες τον Οκτώβριο του 2023. Εάν η πρόταση του Αντεισαγγελέα Αχιλλέα Ζήση για την αναίρεση της απαλλακτικής απόφασης γίνει δεκτή από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, τότε τόσο ο πρώην Περιφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, όσο και ο αδελφός του Διονύσης, ενδέχεται να ξανακαθίσουν στο εδώλιο, αντιμετωπίζοντας τις ίδιες κατηγορίες που σχετίζονται με το σκάνδαλο της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, αυτή η εξέλιξη θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο για την επανεκδίκαση όλων των εκλεγμένων αξιωματούχων και δημοσίων υπαλλήλων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που αντιμετώπιζαν κατηγορίες για σκάνδαλα ύψους πολλών εκατομμυρίων εις βάρος του κράτους και είχαν λάβει… συγχωροχάρτι του Νόμου 4735/2020.

Exit mobile version