Αττική: Σύλληψη 80χρονου για εμπορία πλαστών πινάκων και για κατοχή αρχαίων κινητών μνημείων και βυζαντινών εικόνων.

Αττική: Σύλληψη 80χρονου για εμπορία πλαστών πινάκων και για κατοχή αρχαίων κινητών μνημείων και βυζαντινών εικόνων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 80χρονος ημεδαπός συνελήφθη για πλαστογραφία, απάτη και παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν από την έρευνα, ο κατηγορούμενος και άλλοι συνεργοί του είχαν τοποθετήσει πλαστή υπογραφή καλλιτέχνη σε πίνακες με σκοπό την πώληση πλαστών πινάκων, που παριστάνονταν ως φιλοτεχνημένοι από καλλιτέχνη, σε οίκους πλειστηριασμών, γκαλερί τέχνης και ενδιαφερόμενους αγοραστές.

Για την κατάληξη της εγκληματικής δράσης τους, δημιουργήθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών, και μετά από αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, ταυτοποιήθηκε ο κατηγορούμενος και διακριβώθηκε το πεδίο δράσης του.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία συνελήφθη ο 80χρονος. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια έρευνας σε οικίες και γκαλερί τέχνης, παρουσία δικαστικού λειτουργού, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν αρχαία κινητά μνημεία και βυζαντινές εικόνες. Τα τεκμήρια αυτά θα παραδοθούν για φύλαξη και τελική εκτίμηση στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Exit mobile version