Ισπανία: Εξαρθρώθηκε στην Βαλένθια κύκλωμα που πουλούσε πτώματα σε πανεπιστημιακές σχολές ιατρικής

Ισπανία: Εξαρθρώθηκε στην Βαλένθια κύκλωμα που πουλούσε πτώματα σε πανεπιστημιακές σχολές ιατρικής

Στη Βαλένθια της Ισπανίας, τέσσερα άτομα, οι ιδιοκτήτες ενός γραφείου τελετών και δύο υπάλληλοί τους, συνελήφθησαν για την πώληση πτωμάτων σε πανεπιστημιακές σχολές ιατρικής έναντι 1.200 ευρώ το καθένα.

Σύμφωνα με την ισπανική αστυνομία, οι συλληφθέντες πλαστογραφούσαν έγγραφα για να αποκτήσουν πτώματα από νοσοκομεία και οίκους ευγηρίας. Στη συνέχεια, πουλούσαν τα πτώματα για ερευνητικούς σκοπούς στα πανεπιστήμια.

Οι κατηγορούμενοι προέβαιναν επίσης στην αποτέφρωση πτωμάτων ή στην τοποθέτηση τεμαχισμένων μελών τους σε φέρετρα άλλων ανθρώπων, χρεώνοντας τα πανεπιστήμια για να τα βοηθήσουν να απαλλαγούν από πτώματα. Το γραφείο τελετών είχε πλαστογραφήσει έγγραφα για την πώληση ενός πτώματος σε πανεπιστήμιο, παρά το γεγονός ότι θα έπρεπε να ενταφιαστεί με έξοδα του δήμου.

Η έρευνα ξεκίνησε αρχές του 2023, όταν αστυνομικοί ανακάλυψαν την πλαστογράφηση των εγγράφων. Οι ύποπτοι επέλεγαν θύματα χωρίς οικογένεια και προτιμούσαν αλλοδαπούς, αναζητώντας νεκρούς χωρίς συγγενείς για να διευκολύνουν τις δραστηριότητές τους.

Exit mobile version