Κυβέρνηση: Ψίθυροι και φήμες για δυσαρέσκεια στο Μαξίμου για τον Αυγενάκη

Κυβέρνηση: Ψίθυροι και φήμες για δυσαρέσκεια στο Μαξίμου για τον Αυγενάκη

Τα τελευταία 24 ώρα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, φαίνεται ότι αντιμετωπίζει κριτική και δυσαρέσκεια σχετικά με τις δηλώσεις και τις θέσεις του σχετικά με τις αγροτικές κινητοποιήσεις στην Ελλάδα. Αρχικά, είχε διαβεβαιώσει τους συνεργάτες του πρωθυπουργού ότι οι κινητοποιήσεις αυτές ήταν υποκινούμενες από το ΚΚΕ και δεν αποτελούσαν πολιτικό κίνδυνο, ενώ είχε δηλώσει ότι οι αποζημιώσεις των πληγέντων στη Θεσσαλία ήταν εν εξελίξει.

Ωστόσο, η πραγματικότητα διέψευσε τον υπουργό καθώς οι αγρότες συνεχίζουν τις αγροτικές κινητοποιήσεις και αντιδράσεις και είναι εμφανές ότι ο υπουργός προσπαθεί καθυστερημένα και υποκριτικά να εισαγάγει φιλικό διάλογο με τους αγρότες που προηγουμένως είχε αντιμετωπίσει ως κομματικούς εγκάθετους.

Ο φόβος του Μαξίμου είναι να μην ευθυγραμμιστούν οι Έλληνες παραγωγοί με τους αγρότες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς πολλοί ευρωπαίοι αγρότες έχουν ξεκινήσει αντίστοιχες κινητοποιήσεις σε άλλες χώρες της ΕΕ, όπως Γαλλία, Γερμανία και Ισπανία, κατά της νέας Κοινής Γεωργικής Πολιτικής (ΚΑΠ) που θεωρούν ότι θα οδηγήσει τον αγροτικό κλάδο σε αφανισμό.

Exit mobile version