ΣΥΡΙΖΑ: Ποια ονόματα ακούγονται για το ευρωψηφοδέλτιο

ΣΥΡΙΖΑ: Ποια ονόματα ακούγονται για το ευρωψηφοδέλτιο


Στον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε εξέλιξη οι προετοιμασίες για τη σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος, με τις διαδικασίες επιλογής υποψηφίων να προχωρούν ενόψει των ευρωεκλογών. Η διαδικασία αυτή, που περιλαμβάνει τη συλλογή βιογραφικών και τη διεξαγωγή προκριματικών εκλογών, θα προχωρήσει μετά την έγκριση των υποψηφιοτήτων από την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.

Με τα περιφερειακά συνέδρια του ΣΥΡΙΖΑ, που αρχίζουν την ερχόμενη Κυριακή, το κόμμα μπαίνει σταδιακά σε προεκλογική κατάσταση και οι προετοιμασίες για τις ευρωεκλογές εντείνονται.

Μέχρι στιγμής, η μόνη υποψηφιότητα που φαίνεται να έχει εξασφαλίσει θέση στο ευρωψηφοδέλτιο είναι αυτή του Νίκου Φαραντούρη, πρώην συμβούλου του Αλέξη Τσίπρα και πλέον του Στέφανου Κασσελάκη για θέματα ενέργειας. Ο Φαραντούρης έχει καταφέρει να κερδίσει αναγνώριση τόσο εντός του κόμματος όσο και από την κοινή γνώμη, μέσω των παρεμβάσεων του στα μέσα ενημέρωσης.

Ως δεδομένες θεωρούνται επίσης οι υποψηφιότητες των νυν ευρωβουλευτών του κόμματος, Κώστα Αρβανίτη και Έλενας Κουντουρά, οι οποίοι αναμένεται να διεκδικήσουν εκ νέου έδρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Exit mobile version