Βουλή: Κατατέθηκε η τροπολογία που αφορά τον κατώτατο μισθό

Βουλή: Κατατέθηκε η τροπολογία που αφορά τον κατώτατο μισθό

Υποβλήθηκε η τροπολογία σχετικά με την οριοθέτηση του νέου κατώτατου μισθού, ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Απριλίου 2024. Η τροπολογία ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο με τίτλο «Κύρωση της από 11/12/2023 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου “Έκτακτα μέτρα απαγόρευσης διάθεσης εισιτηρίων και παρουσίας θεατών σε αγώνες ποδοσφαίρου για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας τάξης και ασφάλειας” (Α’ 203)-Λήψη μέτρων για την αποτροπή και αντιμετώπιση της βίας στο πλαίσιο αθλητικών συναντήσεων και λοιπές ρυθμίσεις αρμοδιότητας του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού». Η ψήφιση του νομοσχεδίου προγραμματίζεται για την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024.

Η διαδικασία καθορισμού του κατώτατου μισθού περιλαμβάνει τα ακόλουθα στάδια:

α) Αποστολή γραπτής πρόσκλησης από την Επιτροπή Συντονισμού της διαβούλευσης μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου 2024.

β) Σύνταξη και υποβολή έκθεσης έως τις 19 Φεβρουαρίου 2024.

γ) Ενημέρωση των κοινωνικών εταίρων με τη διαβίβαση των υπομνημάτων και της τεκμηρίωσης από την Επιτροπή Συντονισμού μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου 2024.

δ) Παράδοση όλων των υπομνημάτων και των τεκμηρίωσης των διαβουλευομένων στο ΚΕΠΕ για τη δημιουργία του σχεδίου πορίσματος διαβούλευσης μέχρι την 1η Μαρτίου 2024.

ε) Ολοκλήρωση του σχεδίου πορίσματος διαβούλευσης έως τις 15 Μαρτίου 2024.

στ) Υποβολή εισήγησης από την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στο υπουργικό συμβούλιο για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού έως τις 22 Μαρτίου 2024.

Exit mobile version