Μητσοτάκης: Πρόσθετη αποζημίωση στους αγρότες της Θεσσαλίας ως 10.000 ευρώ

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την αύξηση της αρωγής προς τους αγρότες της Θεσσαλίας, με το ποσό να φτάνει έως και 10.000 ευρώ. Οι λεπτομέρειες για αυτές τις αυξήσεις αναμένεται να ανακοινωθούν επίσημα την Παρασκευή στη Βουλή.

Σε σχέση με το θέμα της καθυστέρησης της τροπολογίας για το ρεύμα που ανέφεραν οι αγρότες στη Θεσσαλία, ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι τα παράπονα των αγροτών είναι δικαιολογημένοι. Επίσης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα μέτρα στήριξης, υπονοώντας πιθανές περαιτέρω ενέργειες από την κυβέρνηση για την ενίσχυση των αγροτών.

Αναλυτικά, για το θέμα των αγροτών είπε:

«Η Θεσσαλία δέχθηκε μια μεγάλη φυσική καταστροφή. Έχουμε κάνει πράγματα και θα κάνουμε περισσότερα. Θα μιλήσω και πάλι στη Βουλή. Έχουν δίκιο οι αγρότες στην Θεσσαλία να παραπονιούνται για την καθυστέρηση της τροπολογίας για το ρεύμα. Το κάναμε, έστω και με καθυστέρηση. Δώσαμε τα πρώτα χρήματα, αλλά πρέπει να δούμε το κόστος των ζημιών. Δώσαμε συνολικά από τον ΕΛΓΑ πάνω από 1 δισ. ευρώ. Τα 500 εκατ. ήταν από τον κρατικό προϋπολογισμό. Αυξάνεται από 5.000 έως τα 10.000 ευρώ η πρώτη αρωγή στους αγρότες της Θεσσαλίας. Περισσότερα θα πούμε την Παρασκευή στη Βουλή. Στηρίζουμε τους αγρότες στις δύσκολες περιστάσεις. Θα δούμε ξανά το πλαίσιο της ασφάλισης της αγροτικής και ζωικής παραγωγής. Από εκεί και πέρα υπάρχουν δομικά προβλήματα. Από το 2019 έχουμε κάνει πολλά για τους αγρότες. Θα δούμε τις δυνατότητες για να βοηθήσουμε περαιτέρω. Απορροφήσαμε τους μεγάλες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα. Ένα κομμάτι των διαμαρτυριών είναι ότι το 2023 για κάποια χρηματιστηριακά προϊόντα, όπως το σιτάρι, δεν ήταν καλή χρονιά. Ένα άλλο πρόβλημα είναι η ελληνοποίηση του γάλακτος. Δεν πρέπει να είμαστε θύματα των εμπόρων. Έχουμε κάνει μεγάλη δουλειά στους ελέγχους. Το κράτος θα είναι αμείλικτο».

Exit mobile version