Καταρρίφθηκε πύραυλος κρουζ των Χούθι από πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ

Καταρρίφθηκε πύραυλος κρουζ των Χούθι από πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ

Το μεικτό διοικητήριο των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (CENTCOM) ανακοίνωσε ότι το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Gravely (DDG 107) κατέρριψε ένα πύραυλο κρουζ που εκτοξεύθηκε από τους υποστηριζόμενους από το Ιράν αντάρτες Χούθι προς την κατεύθυνση της Ερυθράς Θάλασσας. Το περιστατικό συνέβη την Τρίτη στις 23:30 ώρα Σανάα (22:30 ώρα Ελλάδας).

Οι Χούθι, που θεωρούνται προσκείμενοι στο Ιράν και έχουν έλεγχο σχεδόν σε όλη τη βόρεια Υεμένη, έχουν πολλαπλασιάσει τις επιθέσεις τους εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα. Αυτές οι επιθέσεις προέρχονται ως ένδειξη “αλληλεγγύης” προς τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας. Ως αποτέλεσμα, πολλές ναυτιλιακές εταιρείες έχουν δώσει εντολή στα καράβια τους να κάνουν τον γύρο της Αφρικής, καθιστώντας τις θαλάσσιες μεταφορές πολύ πιο χρονοβόρες και δαπανηρές. Παρά τις αντίδρασης των ΗΠΑ και της Βρετανίας με αεροπορικές επιθέσεις κατά των εγκαταστάσεών τους, οι Χούθι συνεχίζουν να εξαπολύουν πυραύλους και drones.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή ζημιές από την κατάρριψη του πυραύλου κρουζ από το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Gravely (DDG 107).

Exit mobile version