Νέα Αριστερά: Η κυβέρνηση αυθαίρετα και χωρίς καμία διαβούλευση εμπλέκει άμεσα την Ελλάδα στην σύρραξη στην Ερυθρά Θάλασσα

Νέα Αριστερά: Η κυβέρνηση αυθαίρετα και χωρίς καμία διαβούλευση εμπλέκει άμεσα την Ελλάδα στην σύρραξη στην Ερυθρά Θάλασσα

Η Νέα Αριστερά εκφράζει ανησυχία για την εμπλοκή της Ελλάδας στη σύρραξη στην Ερυθρά Θάλασσα χωρίς διαβούλευση από την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι «την ευθεία εμπλοκή της Ελλάδας στην πολεμική σύρραξη στην Ερυθρά Θάλασσα προανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας από τις Βρυξέλλες. Σε μια περίοδο που η αποσταθεροποίηση στην ευρύτερη περιοχή με επίκεντρο τον πόλεμο στην Παλαιστίνη γενικεύεται ο Νίκος Δένδιας δήλωσε: “Θα προσφέρω να αναλάβει η Ελλάδα τη διοίκηση της επιχείρησης. Θα προσφέρω το στρατηγείο της Λάρισας ως στρατηγείο για την επιχείρηση”». Η Νέα Αριστερά κάνει λόγο για «εκφράσεις που μας γυρνάνε πολλές δεκαετίες πίσω και φέρνουν στην μνήμη το “Στρατηγέ, ιδού ο στρατός σας”. Αποφάσεις που βάζουν την χώρα σε επικίνδυνες περιπέτειες. Ιδίως όταν αυτές λαμβάνονται χωρίς την παραμικρή ενημέρωση και συζήτηση».

Η Νέα Αριστερά ρωτά με ποιους διαβουλεύτηκε ο υπουργός Εξωτερικών για να καταλήξει σε αυτή την απόφαση και γιατί δεν ενημέρωσε την Εθνική Αντιπροσωπεία για μια τόσο κρίσιμη απόφαση. Επίσης, εκφράζει ανησυχία για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση δεσμεύει τη χώρα εν κρυπτώ και την εξωτερική πολιτική που ακολουθεί.

Exit mobile version