Ο καιρός σήμερα, Πέμπτη 1/2/2024

Ο καιρός σήμερα, Πέμπτη 1/2/2024

Για σήμερα, Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου 2024, στην Κρήτη, αναμένονται βροχές, με την πιθανότητα τοπικών χιονοπτώσεων στα ορεινά, αλλά αναμένεται ότι η κατάσταση θα βελτιώνεται σταδιακά. Στο Αιγαίο, στην Ανατολική Στερεά, και στην Ανατολική Πελοπόννησο, θα υπάρχουν νεφώσεις με πιθανότητα για πρόσκαιρες, τοπικές βροχές, αλλά από το μεσημέρι αυτές οι νεφώσεις θα περιοριστούν στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα, αναμένεται ηλιοφάνεια, αλλά από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και βορειοδυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο. Η ορατότητα στα βόρεια και δυτικά ηπειρωτικά θα είναι περιορισμένη το πρωί και προς το τέλος της ημέρας.

Οι θερμοκρασίες αναμένεται να είναι φυσιολογικές για την εποχή, και συγκεκριμένα: στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -8 έως 7 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία από -5 έως 9, στη Θράκη -3 έως 9, στη Θεσσαλία από -4 έως 10, στην Ήπειρο από -3 έως 11, στη Δυτική Στερεά από -2 έως 11, στην υπόλοιπη Στερεά από -2 έως 11, στην Πελοπόννησο από -3 έως 12 στα νησιά του Ιονίου από 2 έως 11, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 4 έως 11, στις Κυκλάδες από 7 έως 11, στα Δωδεκάνησα από 4 έως 14 και στην Κρήτη από 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3 έως 5 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο αναμένονται από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 5 έως 7 μποφόρ, που αργότερα θα μειωθεί σε 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο, αρχικά, πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, αλλά αργότερα μεταβαλλόμενοι έως 3 μποφόρ και στη συνέχεια γίνονται βορειοδυτικοί 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική, αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων, τοπικών βροχών έως το μεσημέρι, με τους ανέμους να μειώνονται από το μεσημέρι και να μην ξεπερνούν τα 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας αναμένεται να κυμαίνεται από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης, αναμένεται ηλιοφάνεια, με ασθενείς ανέμους που θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη το πρωί και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης αναμένεται να κυμαίνεται από 1 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Exit mobile version