Έκπληξη στη Formula 1: Ο Χάμιλτον στην Ferrari

Έκπληξη στη Formula 1: Ο Χάμιλτον στην Ferrari

Μία εξαιρετικά σημαντική «μεταγραφή» πραγματοποιήθηκε στη Formula 1, καθώς η ομάδα της Ferrari ανακοίνωσε την συμφωνία της με τον πρωταθλητή Lewis Hamilton. Λίγο μετά την επίσημη διακοπή της συνεργασίας του με τη Mercedes, που επιβεβαιώθηκε το τέλος της σεζόν του 2024, η Ferrari ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με τον Hamilton από το 2025.

Πρώτη ανακοίνωσε επίσημα το γεγονός η γερμανική ομάδα, που με ένα σύντομο tweet το βράδυ της Πέμπτης (1/2), ανακοίνωσε το τέλος της συμβολαίου της με τον βρετανό πιλότο στα τέλη της σεζόν του 2024. Στην ανακοίνωση αναφέρεται: “Οι δρόμοι της Mercedes-AMG Petronas F1 Team και του Lewis Hamilton θα χωρίσουν στα τέλη της σεζόν του 2024. Ο Lewis Hamilton επέλεξε να αποδεσμευθεί από το συμβόλαιο που είχε ανακοινωθεί πέρυσι.”

Ο 39χρονος Hamilton, όπως έγινε γνωστό αμέσως μετά την ανακοίνωση της Ferrari, θα υπογράψει ένα νέο πολυετές συμβόλαιο με την ιταλική ομάδα, με την οποία είχε επαφές εδώ και αρκετό καιρό. Ο Hamilton δεν έχει κερδίσει αγώνα από τον Δεκέμβριο του 2021, ενώ η Ferrari δεν έχει κατακτήσει τίτλο από το 2008.

Exit mobile version