Κύπρος: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εικονικών γάμων -15 συλλήψεις

Κύπρος: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εικονικών γάμων -15 συλλήψεις

Η Κυπριακή Αστυνομία σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές της Λετονίας και της Πορτογαλίας, πραγματοποίησε 15 συλλήψεις ατόμων που πιστεύεται ότι εμπλέκονται σε κύκλωμα τέλεσης εικονικών γάμων στην Κύπρο. Σύμφωνα με την Κυπριακή Αστυνομία, τέσσερα από τα συλληφθέντα άτομα φέρεται να είχαν οργανώσει περισσότερους από 130 εικονικούς γάμους στην Κύπρο με σκοπό τη διευκόλυνση της παράνομης παραμονής υπηκόων τρίτων χωρών σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα άτομα που συνελήφθησαν στην Κύπρο οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο εξέδωσε διάταγμα κράτησης μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου για αυτούς. Επίσης, έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για έκδοση δύο άλλων συλληφθέντων στην Κύπρο.

Η εξάρθρωση του κυκλώματος πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο επιχείρησης με την κωδική ονομασία “Operational Task Force Limassol,” που διοργάνωσε η Europol με την υποστήριξη της Λετονίας, της Πορτογαλίας και της Eurojust. Το κύκλωμα φαίνεται ότι εμπλέκεται και σε άλλες παράνομες δραστηριότητες, όπως νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσία για καταδολίευση, υποβοήθηση παράνομης εισόδου, διέλευσης και παραμονής υπηκόων τρίτων χωρών στην Κυπριακή Δημοκρατία, συμμετοχή σε παράνομες οργανώσεις, πλαστογραφία, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου και άλλες παρανομίες.

Exit mobile version