Αγρότες: «Ο αγώνας συνεχίζεται» – Δεν πείσθηκαν από τις κυβερνητικές υποσχέσεις και συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

Αγρότες: «Ο αγώνας συνεχίζεται» - Δεν πείσθηκαν από τις κυβερνητικές υποσχέσεις και συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

Οι αγρότες δείχνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους, καθώς δεν είναι ικανοποιημένοι από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, τις οποίες χαρακτήρισαν “σταγόνα στον ωκεανό.” Το μεσημέρι του Σαββάτου, πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση αγροτών στη Θεσσαλονίκη, στη ΔΕΘ, όπου πραγματοποιείται η αγροτική έκθεση Agrotica.

Αγρότες από διάφορες περιοχές της χώρας διαμαρτυρήθηκαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον αγροτικό τομέα και ζήτησαν μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση. Στη συγκέντρωση, αγρότες από τα ορεινά χωριά της Θεσσαλίας έριξαν φρούτα στην είσοδο της ΔΕΘ, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους.

Οι αγρότες ανακοίνωσαν ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις και σχεδιάζουν νέες συγκεντρώσεις και δράσεις. Ο πρόεδρος της ενωτικής ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων της Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, τόνισε ότι οι αγρότες δεν είναι ικανοποιημένοι από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού και προειδοποίησε ότι έχουν προγραμματίσει νέες συγκεντρώσεις και μπλόκα.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στον Πλατύκαμπο, οι αγρότες επαναδιατύπωσαν τα αιτήματά τους, ζητώντας πλήρη αποζημίωση για τις ζημιές στις καλλιέργειες και συγκεκριμένα χρονοδιάγραμμα αποζημιώσεων και αντιπλημμυρικών έργων. Επίσης, ζήτησαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και προετοιμάζουν επιστολή με τα αιτήματά τους προς την κυβέρνηση. Επίσης, προγραμματίζουν πανελλαδική παναγροτική σύσκεψη στη Νίκαια, προκειμένου να συντονίσουν τα επόμενα βήματά τους.

Exit mobile version