Υεμένη: Χτυπήθηκαν 36 «στόχοι» από βομβαρδισμούς των ΗΠΑ και της Βρετανίας

Υεμένη: Χτυπήθηκαν 36 «στόχοι» από βομβαρδισμούς των ΗΠΑ και της Βρετανίας

Οι Αμερικανικές και Βρετανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι πραγματοποίησαν αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον δεκάδων στόχων σε δεκατρείς τοποθεσίες στην Υεμένη το προηγούμενο Σάββατο, ως αντίποινα στις επανειλημμένες επιθέσεις των ανταρτών Χούθι κατά της εμπορικής ναυτιλίας στην Ερυθρά Θάλασσα.

Οι βομβαρδισμοί έπληξαν συνολικά «36 στόχους» σε «13 τοποθεσίες στην Υεμένη», σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των ΗΠΑ, της Βρετανίας και άλλων επτά χωρών (Αυστραλία, Μπαχρέιν, Καναδάς, Δανία, Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία) που συνεργάστηκαν στην επιχείρηση. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι στόχοι περιλάμβαναν υπόγειες αποθήκες όπλων και πυρομαχικών, πυραυλικά συστήματα, εκτοξευτήρες και άλλες εγκαταστάσεις.

Οι επιθέσεις των Χούθι που ανέφεραν «30 και πλέον» επεισόδια εναντίον εμπορικών πλοίων και πολεμικών σκαφών από κράτη που συμμετέχουν σε μια συμμαχία που ιδρύθηκε από τις ΗΠΑ πρόσφατα, αποτελούν σοβαρή διεθνή πρόκληση, Στο ίδιο κείμενο αναφέρεται ότι οι «30 και πλέον επιθέσεις των Χούθι εναντίον εμπορικών πλοίων και σκαφών του πολεμικού ναυτικού των κρατών που συμμετέχουν σε συνασπισμό που συγκρότησε η Ουάσιγκτον στα τέλη της περασμένης χρονιάς συνεχίζουν να «συνιστούν διεθνή πρόκληση».

Exit mobile version