ΑΠΘ: Ποινική έρευνα από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης για τους καθηγητές που αρνούνται τις διαδικτυακές εξετάσεις

ΑΠΘ: Ποινική έρευνα από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης για τους καθηγητές που αρνούνται τις διαδικτυακές εξετάσεις

Η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης ξεκίνησε προκαταρκτική ποινική έρευνα σχετικά με τις ψηφιακές εξετάσεις στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και την απόφαση των καθηγητών του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών να μην διεξαχθούν ψηφιακές εξετάσεις.

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά την άρνηση των καθηγητών του ΑΠΘ να πραγματοποιήσουν ψηφιακές εξετάσεις. Στην ανακοίνωσή τους, οι καθηγητές αναφέρουν ότι δεν διασφαλίζεται το αδιάβλητο της διαδικασίας και ζητούν να εξεταστεί κάθε πρόσφορος τρόπος διεξαγωγής εξετάσεων.

Επίσης, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών ανακοίνωσε ότι η απόφαση για εξ αποστάσεως εξετάσεις θα εξαρτηθεί από τα τμήματα που είναι υπό κατάληψη και θα εφαρμοστεί σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, ενώ η γενική στάση είναι να μην πραγματοποιηθούν διαδικτυακές εξετάσεις.

Η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης παρήγγειλε την έρευνα για να διερευνήσει τα αδικήματα της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας, της παράνομης βίας, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της παράβασης καθήκοντος.

Exit mobile version