Eurovision 2024: Αντιδράσεις για τη συμμετοχή του Ισραήλ – Πιέσεις για να αποβληθεί

Eurovision 2024: Αντιδράσεις για τη συμμετοχή του Ισραήλ - Πιέσεις για να αποβληθεί

Οι αντιδράσεις κατά της συμμετοχής του Ισραήλ στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2024 έχουν ενταθεί, με πολλούς καλλιτέχνες και δημόσιους φορείς σε χώρες όπως η Σουηδία, η Φινλανδία και η Ιρλανδία να εκφράζουν την αντίθεσή τους.

Στη Σουηδία, περισσότεροι από 1.000 μουσικοί, μεταξύ των οποίων και η Robyn, υπέγραψαν ανοιχτή επιστολή προς την Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης (EBU), καταδικάζοντας την υποκρισία της EBU, που επιτρέπει τη συμμετοχή του Ισραήλ στον διαγωνισμό, εν μέσω της “ανθρωπιστικής καταστροφής” που συμβαίνει στη Γάζα.

Στη Φινλανδία, καλλιτέχνες ζήτησαν από τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα της χώρας (YLE) να ασκήσει πίεση στην EBU για να αποτρέψει τη συμμετοχή του Ισραήλ εάν δεν υπάρξουν αλλαγές στην κατάσταση στην Γάζα.

Στην Ιρλανδία, η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση (RTÉ) έλαβε σχεδόν 500 e-mails από το κοινό, που την κάλεσαν να αποσυρθεί από τον διαγωνισμό εάν το Ισραήλ συμμετάσχει.

Στην Ισλανδία, η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση της Ισλανδίας (RÚV) δήλωσε ότι θα λάβει την απόφασή της για το αν θα συμμετάσχει στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εθνικής επιλογής, στην οποία συμμετέχει ένας Παλαιστίνιος τραγουδιστής, ο Bashar Murad με το τραγούδι «Vestrið Villt».

Exit mobile version