Θεσσαλονίκη: Ένταση και ΜΑΤ στο ΑΠΘ

Θεσσαλονίκη: Ένταση και ΜΑΤ στο ΑΠΘ

Ένα νέο περιστατικό επέμβασης των ΜΑΤ καταγράφηκε χθες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), μετά από αναφορές για φθορές στο κτίριο της Πρυτανείας.

Νωρίτερα, χθες (5/2), αστυνομικές δυνάμεις επέβησαν στη Νομική Κομοτηνής, η οποία τελούσε υπό κατάληψη μετά από απόφαση του Φοιτητικού Συλλόγου, ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Πρόκειται για ένα ακόμα περιστατικό αστυνομικής επέμβασης σε εκπαιδευτικό ίδρυμα μέσα στην ίδια ημέρα, σε μια περίοδο κλιμάκωσης των φοιτητικών κινητοποιήσεων κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων και της γενικότερης αντίδρασης κατά της υποβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης.

Στον ξεσηκωμό των φοιτητών, η απάντηση ήταν η καταστολή, γεγονός που οδηγεί σε κοινωνικές αντιδράσεις. Δικηγόροι, εκπαιδευτικοί, γονείς και σπουδαστές καταγγέλλουν την κυβέρνηση για αυταρχισμό και στέκονται στο πλευρό των φοιτητών.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης εκφράζουν την αγανάκτησή τους για τις εικόνες καταστολής και καλούν την κυβέρνηση να απελευθερώσει όλους τους φοιτητές που προσήχθησαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στη Νομική Κομοτηνής.

Όσον αφορά στη νέα επέμβαση των ΜΑΤ στο ΑΠΘ, αναφέρεται ότι στην πανεπιστημιούπολη είχε καταλήξει η πορεία διαμαρτυρίας, η οποία είχε πραγματοποιηθεί νωρίτερα στο κέντρο της πόλης για την επέμβαση της Αστυνομίας στη Νομική Κομοτηνής. Η εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων στο ΑΠΘ οδήγησε σε ένταση, με άτομα που είχαν συγκεντρωθεί εκεί να σηκώσουν πανό και να εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους.

Exit mobile version