Βρετανία: Ο Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο

Βρετανία: Ο Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο

Ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές του Μπάκιγχαμ, αν και δεν δόθηκαν λεπτομέρειες σχετικά με τον τύπο της νόσου. Ο 75χρονος βασιλιάς ξεκίνησε τη Δευτέρα έναν κύκλο θεραπειών, εκφράζοντας αισιοδοξία για την ανάρρωσή του και την επιστροφή του στα καθήκοντά του το συντομότερο δυνατόν.

Ο βασιλιάς Κάρολος ανέλαβε τον θρόνο της Βρετανίας μετά τον θάνατο της μητέρας του, της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, τον περασμένο Σεπτέμβριο. Παρότι η βασιλική οικογένεια συνήθως αποφεύγει να δίνει λεπτομέρειες σχετικά με θέματα υγείας, ο βασιλιάς Κάρολος επέλεξε να ενημερώσει το κοινό για τη διάγνωσή του.

Τον προηγούμενο μήνα, υποβλήθηκε σε νοσηλεία για μια επέμβαση στον προστάτη λόγω μιας καλοήθους υπερπλασίας. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας αυτής διαπιστώθηκε ότι πάσχει από μια μορφή καρκίνου, όπως ανακοίνωσε το παλάτι.

Ο λόγος που ο βασιλιάς Κάρολος επέλεξε να δημοσιοποιήσει τη διάγνωσή του ήταν για να αποτρέψει τυχόν φημολογίες σχετικά με την κατάσταση της υγείας του και να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με τον καρκίνο.

Ο γιος του βασιλιά Κάρολου, πρίγκιπας Χάρι, αναμένεται ότι θα ταξιδέψει στη Βρετανία τις επόμενες ημέρες για να βρεθεί στο πλευρό του πατέρα του, ενώ ο ίδιος και η σύζυγός του, Μέγκαν Μαρκλ, ζουν στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών με τα δύο τους παιδιά.

Ο βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ εξέφρασε τις ευχές του γρήγορη ανάρρωση στον βασιλιά Κάρολο και ανέφερε ότι είναι βέβαιος πως ο βασιλιάς θα επιστρέψει σύντομα σε καλή υγεία, ενώ ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε ότι πρόκειται να επικοινωνήσει προσωπικά με τον βασιλιά Κάρολο για να εκφράσει την υποστήριξή του. Επιπλέον, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δημοσίευσε μήνυμα στον λογαριασμό του στην πλατφόρμα Truth Social, ευχόμενος γρήγορη και πλήρη ανάρρωση στον βασιλιά Κάρολο, τον οποίο περιέγραψε ως “έναν υπέροχο άνθρωπο”. Τέλος, ο πρίγκιπας Χάρι αναμένεται να φτάσει στη Βρετανία σύντομα για να στηρίξει τον πατέρα του κατά τη διάρκεια της θεραπείας του.

Exit mobile version